خواص غذایی قارچ گانودرما
چنانچه شما هم نام قارچ گانودرما به گوشتان خورده باشد حتماً از خود خواهید پرسید این گونه از قارچها به چه کاری میآیند و چه سودمندیای دارند؟ شاید فکر کنید که تمام قارچهای قرمز رنگ موزی و خوراکی به سم تبدیل میشوند انگار نه انگار که اینگونه نیست. گانودرما یکی از قارچهای قرمز رنگ معروف در جهان است که به دلیل داشتن فواید بی نظیر مصارف خوراکی و دارویی دارد. در این مقاله سعی بر این داریم که این قارچ را به شما معرفی کنیم و به درک ارزشهای غذایی و فواید آن بپردازیم.

گانودرما چیست؟
قارچ گانودرما (Ganoderma Mushrooms) ساختارش و گونه اش به صورت خودرو بر روی تنه درختان و بافت های چوبی می روید اما این روزها به شکل پرورشی در مزارع گزرش قارچ کشت می شود. این گونه 80 دارای گونه های مختلف است که شکل ظاهری متفاوتی نسبت به سایر قارچ های چتری دارند.
رنگ گیاه قرمز یا قهوه ای است و و شیپوری شکلش شبیه به کلیه انسان می باشد. این قارچ خواص درمانی فوق العاده ای دارد. طبع آن سرد و تر بوده و دارای 400 ماده غذایی ارزشمند است. از قدیم در کشورهای آسیای شرقی این قارچ در طب سنتی بسیار جایگاه ویژه ای داشته است.
ژاپنی ها در دوره های قدیم این قارچ را به عنوان پادشاه داروها می شناختند و به شدت برایش ارزش قائل بودند. در آن دوران استفاده از گانودرما در دسترس فقط شاهان و بزرگان جامعه بود. در چین باستان قارچ گانودرما در درمان بسیاری از بیماری ها به خصوص بیماری های مزمن مورد استفاده قرار می گرفت و مردم تصور میکردند که این قارچ ترکیبی برای جوانی و افزایش طول عمر است.
خواص غذایی قارچ گانودرما
این قارچ غنی از 90 درصد آب و 10 درصد چربی پروتئین فیبر و کربوهیدرات میباشد. در گانودرما پروتئین موجود به فراوانی لیزین و لوسین به علاوه تمامی اسیدهای آمینه موجود تامین می گردد.
میزان کمی از چربی که در گانودرما وجود دارد این قارچ را به ماده غذایی مناسب و مفید تبدیل کرده است. همچنین این قارچ به عنوان منبع تغذیه کننده ویتامین های گروه B E C و D شناخته میشود. مقدار برخی از مواد معدنی گانودرما در 100 گرم این قارچ در جدول زیر آورده شده است.
در مرکز این بخش به توضیف فابدت های گانودرما برای سلامتی بدن اشاره میکنیم.
تقویت سیستم ایمنی
یکی از فواید مصرف این قارچ تقویت سیستم ایمنی با افزایش تعداد گلبولهای سفید است. گلبولهای سفید به عنوان مانعی در برابر پاتوژنها عمل میکنند. تنظیم فعالیت سیستم ایمنی و همچنین کمک به متابولیسم سلولی از دیگر فواید مصرف این قارچ است.
کمک به مراقبت از پوست
قارچهای گانودرما دارای مواد آنتیاکسیدان هستند که به سمزدایی پوست با کاهش سطح رادیکالهای آزاد کمک میکنند. علاوه بر این افزایش جریان خون ناشی از مصرف گانودرما برای سلولهای پوستی مفید است.
بنابراین این قارچ در درمان آسیبهای پوستی زخمهای پوستی جوشها و حتی آکنه مؤثر بوده است. استفاده از آنها به بافتهای پوستی و پیری پوست بدون پیری زودرس و خرابی پوست کمک میکند.
پیشگیری از بیماریهای کلیوی
کلیهها فیلترهای بدن هستند و مصرف قارچ گانودرما به بهبود عملکرد کلیهها در حالی که به سمزدایی کمک میکند کمک میکند. بیماریهای کلیوی معمولاً به دلیل سطح بالای کلسترول یا قند خون ایجاد میشوند. استفاده از این قارچها به کنترل قند خون و کاهش کلسترول کمک کرده و از بروز این مشکلات کلیوی جلوگیری میکند.
پیشگیری از ابتلا به سرطان
مصرف قارچ سطح رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد و در نتیجه شانس ابتلا به چندین نوع سرطان را کاهش میدهد. مواد موجود در گانودرم به تنظیم فرآیندهای تقسیم سلولی کمک میکند در حالی که از توسعه تومورهای سرطانی جلوگیری میکند. این تحقیق نشان میدهد که قارچ در پیشگیری از توسعه بافتهای سرطانی کمک میکند.
کمک به سلامت قلب
سطح بالای کلسترول منجر به رسوب و تجمع پلاکتها در عروق خونی شده که توسعه سکتههای مغزی مشکلات قلبی و بیماریهای قلبی عروقی را ترویج میدهد. استفاده از قارچهای گانودرم باعث کاهش سطح کلسترول بد و بهبود سلامت قلب میشود.
کمک به لاغری
اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید به افزودن چای قارچ گانودرم به رژیم غذایی خود فکر کنید. ترکیبات موجود در این قارچ جریان خون را تسهیل کرده و سطح اکسیژن را افزایش میدهد. هرچه مقدار اکسیژن بیشتری به سلولها منتقل شود متابولیسم بالاتر رفته و منجر به تجزیه سریعتر قندها و چربیها میشود.
بهبود سلامت روان
پزشکی باستانی چین اغلب از این قارچ برای آرام کردن اعصاب استفاده میکرد. مطالعات نشان میدهند که نوشیدن چای گانودرم به کاهش تنش که اضطراب و استرس را به وجود میآورد کمک میکند. علاوه بر این ترکیبات موجود در این قارچ روی سلولهای مغز تأثیر میگذارند و به کاهش علائم آلزایمر کمک میکنند.
کنترل سطح قند خون
یکی از مزایای شگفتانگیز مصرف این قارچ گانودرم کنترل سطح قند خون است. وجود پلیساکاریدها در گانودرم به کاهش سطح قند خون کمک میکند. دیابت نوع دو زمانی رخ میدهد که بدن به طور مؤثر از انسولین استفاده نکند؛ گانودرم با تأمین نیازمندیهای مناسب پلاسمای انسولین به پیشگیری از دیابت کمک میکند.
تقویت مو
خواص ضد التهابی گانودرم تأمین خون مناسب به پوست سر را تضمین کرده و پیازهای مو را تغذیه میکند. با افزایش تأمین اکسیژن و مواد مغذی به پیازهای مو آنها تقویت شده و بنابراین احتمال ریزش مو کاهش مییابد. این قارچ همچنین از سفید شدن زودرس مو جلوگیری میکند.
درمان بیماریها
همانطور که در بخشهای قبلی ذکر گردید خواص شبه آنتی اکسیدانی و دیگر ترکیبات موجود در قارچ گانودرم برای درمان بیماریهای مختلفی کاربرد دارد. این قارچ به عنوان درمان مکمل و با تأثیر قابل توجه به بیماریهایی مانند نقرس MS کبد چرب غیرالکلی روماتیسم عفونت ادراری و غیره استفاده میشود.
از این موارد لازم به ذکر است که اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید و قصد استفاده از گانودرم را دارید تحصیل نظر پزشک معالج توصیه میگردد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خواص غذایی قارچ گانودرما" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خواص غذایی قارچ گانودرما"، کلیک کنید.