غم و موسیقی در هم آمیخت؛ شب دوم رویداد نواحی در سوگ بندرعباس
به گزارش خبرگزاری تیکا موسیقی نواحی فراتر از یک هنر شنیداری روایتگر روح جمعی مردمان هر سرزمین است. در لحظه های اندوه و سوگواری این موسیقی با نغمه هایی آرام و جانسوز تبدیل به زبان مشترکی می شود که سوگ را به لطیف ترین شکل ممکن بازتاب می دهد. نوای عود کمانچه و آوازهای بومی همچون پلی میان دل های سوگوار احساسی از همدلی و همراهی را در دل ها می نشاند و مرهمی بر زخم های تازه می شود.

به گزارش خبرگزاری تیکا آیین های موسیقایی در فرهنگ های مختلف ایران همواره بخشی از مراسم سوگواری و پاسداشت یاد درگذشتگان بوده اند. این آیین ها با بهره گیری از شعر موسیقی و حرکات آیینی فضایی فراهم می کنند تا جامعه بتواند اندوه خود را آشکارا ابراز کند و در بستر یک تجربه جمعی با غم های خود آشتی کند. حضور موسیقی در شب سوگواری بندرعباس جلوه ای از این سنت دیرینه بود؛ تجلی احترامی عمیق به جان های رفته و همبستگی انسانی در برابر درد مشترک بود.
دومین شب از رویداد ملی موسیقی نواحی کشور در حالی شامگاه گذشته در تالار طوبای بندرعباس آغاز شد که فضای مراسم تحت تأثیر فاجعه دلخراش انفجار در بندر شهید رجایی قرار داشت. این برنامه با آیین سنج و دمام زنی به نشانه همدردی با داغدیدگان آغاز شد و پس از آن آیین تلاوت قرآن کریم برگزار شد.
در پشت صحنه این شب غم نامه ای به مناسبت حادثه تأسف بار بندر شهید رجایی درج شده بود. هنرمندان که برای این جشنواره عمدتا رپرتوارهای شاد در نظر گرفته بودند با این رویداد موسیقی و آواز خود را تغییر دادند و همراستا با مردم و دردشان شدند. در این نشست بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ فرخنده جلالی مدیرکل ارشاد استان هرمزگان و دیگر هنرمندان و پیشکسوتان استان نیز در سالن حضور داشتند و هم نوا با غم و اندوه مردم بندر عباس شدند.
نخستین اجرای موسیقایی این شب شروه خوانی هنرمندان هرمزگانی با نوای عود بود که فضای حزن آلود مراسم را دوچندان کرد.
در ادامه سوگواره کی خسرو طاهری هنرمند برجسته از استان کهگیلویه و بویراحمد با نوای کمانچه به اجرای برنامه پرداخت. او پیش از اجرا با اشاره به پیام تسلیت دکتر تاجگردون نماینده استان اظهار داشت: «امشب آوازم را به مردم شریف و داغدار هرمزگان تقدیم می کنم.» او این اجرا را به همراه استاد میلاد خالویی و فرزندانش ابوالفضل و سپهر طاهری تقدیم حضار کرد.
پس از اجرای خود طاهری به احترام درگذشتگان دو دقیقه سکوت اعلام کرد و فاتحه ای برای آنان خوانده شد.
در ادامه این شب سوگوارانه گروه دیلمان از گیلان با محزون خوانی خود حال و هوایی عمیق تر از غم و اندوه به مراسم بخشیدند و حضار را به شدت تحت تأثیر قرار دادند.
سپس آواهای رضا عشقی از گیلان اجرای گروه آرنگ از مهاباد نی و آواز حسن سالار از کرمان موسیقی خراسان جنوبی و تک نوازی هود از هرمزگان صورت گرفت.
۲۴۴۲۴۵
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غم و موسیقی در هم آمیخت؛ شب دوم رویداد نواحی در سوگ بندرعباس" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غم و موسیقی در هم آمیخت؛ شب دوم رویداد نواحی در سوگ بندرعباس"، کلیک کنید.