ایجاد کسب و کار‌ جدید مبتنی بر اینترنت اشیاء با فناوری «لوراون»؛ اقتصاد دیجیتال در ایران چگونه جان می‌گیرد

عصر امید اقتصاد دیجیتال؛

ایجاد کسب و کار‌ جدید مبتنی بر اینترنت اشیاء با فناوری «لوراون»؛ اقتصاد دیجیتال در ایران چگونه جان می‌گیرد

مدیر یک هسته فناور گفت: فناوری «لوراون» در حوزه اقتصاد دیجیتال می‌تواند باعث کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری، ایجاد کسب و کار‌های جدید مبتنی بر «آی‌اوتی» و بهبود کیفیت زندگی و ارائه خدمات بهتر به شهروندان شود.

خبرگزاری تیکا – احسان عربی مفرد؛ هفتمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «اقتصاد دیجیتال» از ۱۵ تا ۱۷ بهمن جاری با حضور ۷۵ شرکت از ۱۷ استان و ۲۵ واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد اصفهان (خوراسگان) این دانشگاه برگزار می‌شود.

محور‌های هفتمین رویداد ملی عصر امید که از امروز آغاز می‌شود؛ هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بلاکچین، بازی‌سازی، بیوتکنولوژی و پزشکی دیجیتال، متاورس، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، صنایع نسل ۴،۰، شهر‌های هوشمند، تجارت الکترونیک، بازاریابی دیجیتال و انرژی پاک هستند.

رسول صادقی ازجمله فناوران عرصه اقتصاد دیجیتال است که با هسته فناور خود در هفتمین رویداد ملی عصر امید حضور دارد و در این راستا به پرسش‌های خبرنگار تیکا پاسخ داده که در ادامه می‌‌خوانیم؛

تیکا: فعالیت و کارکرد اصلی هسته فناور متبوع‌تان در حوزه اقتصاد دیجیتال چیست و چه نیازی از نیاز‌های کشور را رفع می‌کند؟

صادقی: به عنوان یک هسته فناور در مجموعه سرای نوآوری آی‌سی‌تی(فناوری اطلاعات) دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و زیرمجموعه مرکز رشد این دانشگاه فعال هستیم. این هسته در زمینه اینترنت اشیاء(آی‌اوتی) Internet of Things) (اختصاری IOT) فعال است و تاکنون روی تکنولوژی لوراون ((LoRaWAN) یکی از دستور‌العمل‌های اصلی دوربرد توان پایین ویژه اینترنت اشیاء) کار کرده و دانش فنی مربوط به این حوزه را پیدا کرده و در کاربرد‌های مختلفی از شهر هوشمند گرفته تا حوزه‌های مرتبط با لوراون فعالیت‌های مختلفی را انجام داده‌ایم.

یکی از چالش‌ها در حوزه اقتصاد دیجیتال، زیرساخت‌های موجود ارتباطی کشور است که باید تقویت شوند

از فناوری لوراون در مکان‌هایی استفاده می‌کنیم که نیازمند اطلاعات خیلی مختصر از یک داده‌ باشیم، سطح انرژی مورد نیاز برای ارسال این داده‌ها هم بسیار بسیار پایین است به‌طوری‌که می‌توانیم باتری را در یک منطقه‌ دورافتاده‌ای نصب و برای اندازه‌گیری پارامترها از آن استفاده و بعد از 10 سال باتری را تعویض کنیم؛ بنابراین مصرف انرژی آن بسیار پایین است.

فناوری لوراون در مدیریت شهر هوشمند، مدیریت روشنایی هوشمند- که پروژه آن را انجام دادیم-، مدیریت هوشمند پارکینگ‌ها، جمع‌آوری هوشمند زباله، نظارت در کشاورزی (رطوبت خاک، دما و نور محیط)، ردیابی دام‌ها، نظارت بر تجهیزات صنعتی، مدیریت بخش‌های مختلف مثل انبار و ردیابی تجهیزات پزشکی یا بیماریان خاص در حوزه سلامت و … کاربرد‌ دارد.

در حوزه اقتصاد دیجیتال، فناوری لوراون می‌تواند باعث کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری، ایجاد کسب و کار‌های جدید مبتنی بر آی‌اوتی و بهبود کیفیت زندگی و ارائه خدمات بهتر به شهروندان شود.

تیکا: چالش‌های کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال را چه می‌دانید و راهکارهایتان چیست؟

صادقی: یکی از چالش‌ها در حوزه اقتصاد دیجیتال، زیرساخت‌های موجود ارتباطی کشور است که باید تقویت شوند، پهنای باند و دسترسی به اینترنت در مناطق مختلف به عنوان مانع اصلی، تحریم‌ها و دسترسی به فناوری روز دنیا و همکاری با شرکت‌های بین‌المللی و ارتباط موثر با آنها، کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، قانون‌گذاری‌ها و مقررات شفاف به منظور رفع ابهام برای سرمایه‌گذار‌ان و فعالان حوزه کسب و کار دیجیتال، کاهش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در توسعه فناوری اطلاعات و شکاف دیجیتالی در مناطق شهری و روستایی از دیگر چالش‌ها در این حوزه است.

برای رسیدن به جایگاه مطلوب در حوزه اقتصاد دیجیتال، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی یکی از شرط‌های لازم است

در راستای ارائه راهکار برای رفع چالش‌ها باید گفت که توسعه زیرساخت‌‌های ارتباطی مانند توسعه شبکه نسل 4 و 5 تلفن همراه، گسترش فیبر نوری، حمایت از کسب و کارهای دیجیتال، حمایت از استارت‌آپ‌ها و کسب و کار‌های نوظهور با ایجاد پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری، توسعه آموزش‌های مهارتی و تقویت نیروی انسانی در حوزه آی‌سی‌تی، تدوین قوانین و مقررات شفاف به منظور ایجاد محیط امن برای سرمایه‌گذاری کسب و کار‌های دیجیتال، جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای توسعه اقتصاد دیجیتال، ارائه خدمات اینترنت ارزان قیمت و باکیفیت بخش‌های روستایی و برگزار‌ی دوره آموزشی برای افراد که منجر به آگاهی دیجیتال شهروندان شود و حمایت از کسب و کار‌های دیجیتال در مناطق محروم می‌تواند به رفع شکاف اقتصاد دیجیتال در کشور منجر شود.

تیکا: آیا برنامه‌ای برای توسعه شرکت متبوع خود دارید، چه برنامه‌هایی برای ورود به بازار‌های جهانی در نظر گرفته‌اید؟

صادقی: تمرکز فعلی شرکت روی بازار داخل است تا اینکه بتوانیم فناوری و تکنولوژی لوراون را در پروژه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و شهر هوشمند شرکت عملیاتی کنیم و برای حوزه بین‌الملل برنامه خاصی نداریم.

تیکا: از چه فناوری‌هایی در محصولات یا خدمات خود استفاده می‌کنید؟

صادقی: در محصولی که داریم از فناوری آی‌اوتی و اینترنت اشیاء استفاده می‌کنیم؛ چراکه اینترنت اشیاء می‌تواند بستری برای فراهم کردن داده‌هایی باشد که در هوش مصنوعی از آن استفاده می‌شود تا بتوانیم استخراج الگو کرده و رفتار آینده یک پارامتر و یا یک داده را پیش‌بینی کنیم.

ایجاد کسب و کار‌ جدید مبتنی بر اینترنت اشیاء با فناوری «لوراون»؛ اقتصاد دیجیتال در ایران چگونه جان می‌گیرد

تیکا: بزرگ‌ترین چالش‌هایی که شرکت شما اکنون با آن مواجه است، چیست؟

صادقی: نخست، چالش‌های قانونی و مقرراتی ازجمله فرکانس، استانداردسازی و نبود قوانین و مقررات شفاف در حوزه اینترنت اشیاء و تکنولوژی لوراون است، دوم چالش‌های اقتصادی؛ چراکه اگر بخواهیم شبکه «لوراون» را استقرار بدهیم، هزینه قابل توجهی برای توسعه زیرساخت آن نیاز داریم و سوم کمبود نیروی انسانی متخصص است که در زمینه لوراون و آی‌اوتی به آن نیاز داریم.

تیکا: ایران در حوزه اقتصاد دیجیتال در چه جایگاهی قرار دارد؟ و تا رسیدن به جایگاه مطلوب چه ملزوماتی نیاز است؟

صادقی: ایران با توجه به اینکه جمعیت جوان و علاقه‌مند به فناوری‌های جدید دارد، ظرفیت بالایی در رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال دارد؛ اما عوامل متعددی مثل تحریم‌ها و محدودیت‌های زیرساختی و نبود قوانین شفاف مانع از رشد سریع‌تر در این حوزه شده است با این حال با توجه به شاخص‌های اقتصاد دیجیتال، ایران در برخی از این شاخص‌ها مثل تعداد کاربران و تلفن همراه، رشد قابل توجهی داشته است.

گسترش فیبر نوری، حمایت از کسب و کارهای دیجیتال، حمایت از استارت‌آپ‌ها و کسب و کار‌های نوظهور، تدوین قوانین و مقررات شفاف، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، ارائه خدمات اینترنت ارزان قیمت و باکیفیت، حمایت از کسب و کار‌های دیجیتال و به رفع شکاف اقتصاد دیجیتال در کشور منجر می‌شود

برای رسیدن به جایگاه مطلوب در حوزه اقتصاد دیجیتال، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی یکی از شرط‌های لازم است. از طرفی حمایت از کسب و کار‌های دیجیتال، ایجاد پارک‌های فناوری و مراکز نوآوری، حمایت از استارت‌آپ‌ها، توسعه آموزش‌های مهارتی به صورت تخصصی در حوزه آی‌سی‌تی، تطبیق آموزش‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار، تدوین قوانین و مقررات شفاف در ایجاد محیطی امن برای سرمایه‌گذاران، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری، رفع شکاف دیجیتال موجود با ارائه خدمات اینترنت ارزان قیمت و باکیفیت به مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته و حمایت از کسب و کار‌های دیجیتال مناطق محروم، توجه به امنیت سایبری، نوآوری و خلاقیت به صورت ویژه برای ظهور ایده‌های جدید، همکاری بخش خصوصی و دولت و تقویت فرهنگ کارآفرینی می‌توانند جایگاه ایران را به جایگاهی مطلوب در حوزه اقتصاد دیجیتال برسانند.

تیکا: تأثیر برگزاری رویداد عصر امید بر حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی، ارتباط دانشگاه و صنعت و .. را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صادقی: رویداد ملی عصر امید علاوه بر تأثیر مستقیم روی اقتصاد دیجیتال بر تسریع در رشد استارت‌آپ‌ها، افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و جذب سرمایه‌گذاران، شبکه‌سازی برای همکاری و تعامل بین مراکز تحقیقاتی، استارت‌آپ‌ها و دانشگاه‌ها مؤثر است.

رویداد ملی عصر امید با طرح فناوری‌های نوین روی حوزه هوش مصنوعی هم تأثیرگذار است؛ چراکه برگزاری کارگاه‌ها، همایش‌ها و پنل‌های تخصصی رویداد، روی هوش مصنوعی تأثیر مثبت دارد و موجب توسعه کاربرد‌های هوش مصنوعی به‌ویژه در حوزه اینترنت اشیاء شود. از طرفی ایجاد همکاری‌های مشترک بین محققان دانشگاهی و شرکت‌های صنعتی می‌تواند به حوزه هوش مصنوعی کمک کند.

ارتباط دانشگاه با صنعت از دیگر حوزه‌های اثرگذار رویداد ملی عصر امید است؛ چراکه می‌تواند فاصله این دو نهاد را کمتر و فرصت‌های شغلی برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کند و نیاز‌های صنعت هم در قالب چالش‌های فناوری مطرح شود. عصر امید به لحاظ فرهنگی نیز روحیه نوآوری و کارآفرینی را افزایش می‌هد و در مجموع این رویداد منجر به ارتقای جایگاه ایران در حوزه فناوری می‌شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایجاد کسب و کار‌ جدید مبتنی بر اینترنت اشیاء با فناوری «لوراون»؛ اقتصاد دیجیتال در ایران چگونه جان می‌گیرد" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایجاد کسب و کار‌ جدید مبتنی بر اینترنت اشیاء با فناوری «لوراون»؛ اقتصاد دیجیتال در ایران چگونه جان می‌گیرد"، کلیک کنید.