به گزارش خبرگزاری تیکا، الهام فتاحیفر، مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی هدف از اجرای این طرح را تأمین بخشی از نیاز مصرف داخلی گوجه فرنگی در ماههای آبان و آذر و جلوگیری از افزایش قیمت برای مصرف کننده به دلیل کاهش عرضه محصول در پاییز و پایان برداشت گوجه فرنگی زراعی (فضای باز) اعلام کرد.
وی از دیگر مزایای این طرح را امکان تغییر تقویم کشت و برداشت گوجه فرنگی زراعی با استفاده از شرایط گلخانه تابع اقلیم، افزایش کیفیت محصول به دلیل پوشش مناسب گلخانه (جلوگیری از آفتاب سوختگی، تگرگ و …)، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح، کاهش تبخیر و تعرق و کاهش دور آبیاری و در نتیجه افزایش کارایی مصرف آب نسبت به کشت فضای باز و افزایش درآمدزایی طرح برای کشاورزان در مقایسه با کشت فضای باز، اعلام کرد.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی افزود: طرح کاشت در سایبان به ویژه برای کشاورزان دارای مزارع گوجه فرنگی به منظور تغییر شیوه کشت از فضای باز به محیط سایبان، به دلیل افزایش کارایی در مصرف آب، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح (۳ تا ۵ برابر)، افزایش کیفیت ظاهری و بازارپسندی محصول، افزایش درآمد بهرهبردار و امکان افزایش صادرات و ارزآوری مناسب، توصیه میشود.
وی درباره میزان اراضی زیر کشت این طرح و استقبال کشاورزان هم گفت: بر اساس بررسیهای میدانی به عمل آمده، در حال حاضر در برخی از استانها از جمله استان فارس و قزوین، طرح سایبان یا گلخانه تابع اقلیم اجرا شده که مورد استقبال کشاورزان نیز بوده است.
فتاحیفر افزود: متقاضیان میتوانند با مراجعه به مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، راهنمایی و مجوز لازم برای احداث سایبان (گلخانه تابع اقلیم) را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: اجرای کامل این طرح، مستلزم تأمین اعتبارات مورد نیاز برای پرداخت تسهیلات بانکی مناسب به متقاضیان است که امیدواریم با همکاری معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری و طی برنامه هفتم توسعه، اعتبارات کافی و به موقع برای حمایت از اجرای این طرح در اختیار معاونت امور باغبانی قرار گیرد تا به استانهای هدف ابلاغ شود.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ ادامه داد: سایبان (گلخانه تابع اقلیم)، محیط کنترل شدهای است که بر اساس مطالعه و مکانیابی مناسب و منطبق با شرایط اقلیمی هر منطقه برای تولید محصول مورد نظر احداث میشود. در این سایبانها از هیچگونه تجهیزات سرمایشی و گرمایشی برای تأمین شرایط دمایی تولید محصول، استفاده نمیشود و بر اساس محاسبات فنی لازم و با استفاده از سازه فنی سبک، پوشش گلخانهای مناسب و مقاوم و در بازه زمانی اقلیم مناسب منطقه، تولید محصول انجام میشود لذا هزینه و زمان اجرای طرح در مقایسه با سایر گلخانهها، بسیار ارزانتر و سریعتر است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گوجهفرنگی آبان و آذر گران نمیشود – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گوجهفرنگی آبان و آذر گران نمیشود – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.