به گزارش تیکا، صبح امروز خبری اعلام شد که برای مشمولان سربازی میتوانست خبر مهمی و خوبی محسوب شود. در متن خبر آمده بود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای سیاستهای کلی جمعیت، معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال سن و دارای دو فرزند و غیر غایب، از دوره ضرورت خدمت وظیفه عمومی را به مصلحت دانست.
این خبر اما واکنشبرانگیز شده است، برخی از مخاطبان تیکا و همچنین برخی کاربران در شبکههای اجتماعی این سوال را مطرح کردهاند که چطور ممکن است کسی به سن ۳۵ سالگی رسیده باشد اما هرگز غیبت نداشته باشد. برخی معتقدند که فقط میتواند شامل دانشجویان دکترای باشد که سالها ارائه پایاننامهشان را به تاخیر انداخته باشند.
تعریف مشمول غایب
افرادی که در قانون نظام وظیفه عمومی غایب محسوب می شوند، عبارتند از:
1- مشمولان خدمت وظیفه عمومی که برای رسیدگی و یا اعزام احضار می شوند و لیکن در مهلت مقرر که از طرف سازمان وظیفه عمومی اعلام گردیده خود را معرفی ننمایند.
2- دارندگان معافیت موقت چنانچه حداکثر پس از یک ماه از خاتمه مدت اعتبار خود را معرفی نکنند.
3- دارندگان برگه اعزام به خدمت چنانچه در موعد اعزام تعیین شده خود را معرفی نکنند.
4- مشمولان دیپلم و پیش دانشگاهی حضوری در صورتیکه در مهلت های قانونی- که بر اساس تاریخ تولد و زمان اخذ مدرک تحصیلی آنان تعیین گردیده است-، مدارک خود را برای معرفی ارسال ننمایند.
5- مشمولان فارغ التحصیل (فوق دیپلم و بالاتر) چنانچه تا یک سال پس از فراغت از تحصیل خود را معرفی نکنند.
6- دانشجویان انصرافی، اخراجی و ترک تحصیل نموده از دانشگاهها، چنانچه تا 1 سال پس از تاریخ انصراف، اخراج و ترک تحصیل خود را معرفی ننمایند.
7- مشمولانی که در مقاطع مختلف تحصیلی بیش از سقف مجاز ادامه تحصیل داده باشند.
8- مشمولانی که بصورت داوطلب آزاد (متفرقه) ادامه تحصیل داده و تحصیل آنان تا بعد از موعد قانونی اعزام ادامه داشته باشد.
۴۷۴۷
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چطور ممکن است فردی ۳۵ ساله مشمول غیرغایب باشد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چطور ممکن است فردی ۳۵ ساله مشمول غیرغایب باشد؟"، کلیک کنید.