مدیرکل دفتر موسیقی: در دولت سیزدهم تلاش شده تا سدی میان مدیران و فعالین هنری نباشد

مدیرکل دفتر موسیقی: در دولت سیزدهم تلاش شده تا سدی میان مدیران و فعالین هنری نباشد

به گزارش خبرگزاری تیکا به نقل از روابط عمومی معاونت هنری امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشد اسلامی به همراه حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره موسیقی نواحی عصر روز گذشته وارد استان فارس شد و با جمعی از فعالین موسیقی استان فارس دیدار کرد.

در این دیدار صمیمانه که در تالار گفتگوی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس انجام شد، در ابتدا مدیر انجمن موسیقی استان فارس، رهبر ارکستر فیلارمونیک فارس، برخی از اساتید، نوازندگان و اهالی هنر و موسیقی به بیان نکات و دیدگاههای خود درباره وضعیت موسیقی از جنبه های گوناگون پرداختند.

بعد از صحبت هنرمندان و فعالین موسیقی، سمیعی و همراهانش به پاسخ و بررسی مسایل پرداختند.

امیرحسین سمیعی اظهار کرد: هدف از سفر به استان های مختلف بررسی مشکلات و پیگیری معضلات مربوط به جامعه موسیقی است؛ همچنین بررسی و به رای گذاشتن ظرفیت های عظیمی که در استان های مختلف وجود دارد و پرداختن بی چون و چرا به همه مناطق از دیگر اهداف دفتر موسیقی وزارت به شمار می رود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نگاه ما در جشنواره موسیقی فجر 1402 توجه به عدالت فرهنگی بود؛ لذا تلاش کردیم تا این عدالت فرهنگی را با توجه به بضاعت نخستین سالی که این جشنواره برگزار شد ایجاد کنیم؛ البته کم و کاستی هایی وجود داشت و به این نتیجه رسیدیم که قدم اصلی برای رفع این کاستی ها، خارج شدن از تهران و سفر به استان های مختلف کشور برای ارزیابی وضعیت موسیقی است.

سمیعی در خصوص پتانسیل شیراز در بخش موسیقی افزود: من معتقدم که در حوزه موسیقی شیراز اتفاق فوق العاده ای در حال رخ دادن است و اگر نسبت به این اتفاقات بی توجه باشیم از نگاه اصلی وزارت که عدالت فرهنگی است دور خواهیم شد.

وی با بیان اینکه رصد استعدادها و موسیقی هایی که در جهت تقویت فرهنگ و ریشه های ما عمل می کند ضرورت دارد، گفت: بسیاری از مشکلات در عرصه موسیقی مسیله اعتبارات و نقدینگی نیست؛ 90 درصد از مشکلات افراد فعال در این عرصه مبنای مالی و حمایتی ندارد بلکه مبنای معنوی دارد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اتفاقاتی که در شیراز و استان فارس می افتد می تواند الگویی برای سایر استان ها باشد؛ ممکن است در برخی استان ها موسیقی نواحی جلوتر باشد، در برخی استان ها موسیقی جهانی به صورت علمی تری دنبال شود و در بعضی دیگر نیز موسیقی ایرانی پیشتاز باشد اما در استان فارس هم در موسیقی ایرانی هم در آواز جمعی، هم در موسیقی جدی و ارکستری اتفاقات خوبی رقم خورده است؛ حتی می توان گفت این حرکات خودجوش و باکیفیت را در پایتخت هم نداریم؛ در شیراز یک جوشش اساسی در حال جریان است.

وی عنوان کرد: ارکسترها در بعضی استان ها به دشواری شکل می گیرد اما در استان فارس این ارکسترها به صورت حرفه ای شکل گرفته و در حال فعالیت هستند، حتی نگاه به آواز کلاسیک در شیراز تخصصی تر از تمام استان هاست.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قراربگیرد؛ مبنای این سفر این است که ما این سیستم فرآیند بروکراتیک را کنار بگذاریم و باور کنیم که می توانیم مشکلات را با گفتگو حل کنیم.

وی اضافه کرد: بایستی شرایطی فراهم شود تا گروه های موسیقی جدی برای اجرای صحنه ای مجبور نباشند در لاین نوبت قرار بگیرند چراکه این نوع موسیقی است که به فرهنگ ما ضریب می دهد.

وی با بیان اینکه موسیقی جدی در فارس به مرزی رسیده که باید دیده شود گفت: بررسی وضعیت موسیقی در فارس و تناسب سنجی این برآیند نشان از موفقیت فوق العاده فارس در حوزه موسیقی می دهد، لذا برای فارس باید کار ویژه انجام داد، بایستی فعالان در این عرصه دغدغه های خود را بی واسطه بیان کنند، ما هم در مرکز موسیقی تمام تلاششان را به کار می گیریم تا این سد شکسته شود و ارتباطات با مرکز موسیقی به یک مکاتبه اداری محدود نشود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در دولت سیزدهم تلاش شده تا این سدها شکسته شود؛ سفر به استان های مختلف با این هدف انجام می شود تا ما بتوانیم بدون واسطه با افراد فعال در این عرصه رو در رو شویم و تدابیر کافی برای اجرایی شدن سیاست ها و حل مشکلات در این بخش اتخاذ شود.

پیگیری بیمه اهالی سرود

مسیول دفتر سرود اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: هدف دفتر سرود در 2سال گذشته ارتقای سطح کیفی گروه های سرود، ساماندهی گروه ها و پیدا کردن استعداهایی بوده که در این زمینه وجود دارند و دیده نمی شوند، برای تحقق این امر راهکارها و برنامه هایی ارایه شده و بدون شک امسال نیز گام بزرگی در این مسیر برداشته خواهد شد.

حامد جلیلی افزود: در حال حاضر آموزش مربیان گروه سرود به صورت جدی پیگیری می شود و این اقدام در مراحل بعدی به صورت پیشرفته تر در هر استان دنبال خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیمه اهالی سرود توسط صندوق هنرمندان به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: معمولا گروه های سرود در هیچ رسته ای از هنر جای داده نمی شوند، لذا پیگیری هایی برای حل مشکل بیمه آنها صورت گرفته و درسال جاری بیمه اهالی سرود انجام خواهد شد.

جلیلی در خصوص کمک های مالی به گروه های سرود گفت:10 هزار گروه سرود در کشور داریم گروه هایی از کوچک تا بزرگ که قابلیت بالایی در این عرصه دارند، ما معتقد هستیم گروه های بزرگ باید آنقدر توانمند شوند که بتوانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ به اعتقاد ما گروهی که به اجرای میدانی نرسد گروهی است که در اجرا موفق نبوده است.

مسیول دفتر سرود اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بحث هنری جداست و بحث سلیقه مردم هم که باید در ساخت کارها لحاظ شود، به صورت جداگانه مورد توجه است.

وی ادامه داد: باید به همه گروهها رسیدگی شود و اگر بخواهیم بحث مالی را برای همه آنها پیش ببریم حقوق بسیاری از گروه ها ضایع می شود، در بحث آموزش هم بحث رسانه به صورت جدی تعریف شده و بر این باور هستیم که اگر مربی رسانه را بشناسد می تواند اثر تولیدی خود را در فضای مجازی منتشر کند.

پوست اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی

دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران هم گفت: از سال گذشته پوست اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی ایران آغاز شد؛ ملاک برای شرکت در این جشنواره به احترام بزرگان موسیقی بر اساس یک فراخوان تعریف شد.

محمدعلی مرآتی ادامه داد: موسیقی نواحی ایران یک موسیقی سطح هنری است که نخبگان و بزرگان گروه های شرکت کننده را انتخاب می کنند و ما تلاش می کنیم شرایط را برای اجرای شرکت کنندگان در این جشنواره ایجاد کنیم، متاسفانه هنوز این ظرفیت را نداریم که از همه گروه ها برای حضور در این جشنواره دعوت کنیم.

وی اضافه کرد: ظرفیت استان فارس از منظر موسیقی در تنوع فرهنگ شنیداری موسیقی اقوام بر همگان روشن است؛ در این استان اقوام مختلفی در کنار هم موسیقی فراقومیتی ایجاد کردند.

دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: امسال به زودی از اداره کل ها خواسته می شود که ظرفیت موسیقی را اعلام کنند؛ بدون شک ساز و کار امسال دقیق تر خواهد بود؛ خود منطقه ها افراد را معرفی می کنند و ظرفیت بندی ها مشخص می شود تا بتوانیم از این طریق عدالت موسیقی نواحی را ایجاد کنیم.

22057

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مدیرکل دفتر موسیقی: در دولت سیزدهم تلاش شده تا سدی میان مدیران و فعالین هنری نباشد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مدیرکل دفتر موسیقی: در دولت سیزدهم تلاش شده تا سدی میان مدیران و فعالین هنری نباشد"، کلیک کنید.