ایمان گودرزی؛ تیم ملی ایران پس از 48 سال باز هم نتوانست قهرمان جام ملت های آسیا شود. تیم امیر قلعه نویی پس از کنار زدن ژاپن از رقابت ها به قهرمانی امید زیادی بود اما قطر میزبان مانع رسیدن ملی پوشان به مرحله نهایی این رقابت ها شدند.حمید درخشان بازیکن سابق تیم ملی، عدم وجود منطق در بازی تیم ملی و احساسی بازی کردن را دلیل اصلی ناکامی شاگردان قلعه نویی می داند. گفت و گوی کامل را در ادامه با هم می خوانیم؛
*از عملکرد تیم ملی در جام ملت ها شروع کنیم، به نظر شما دلیل ناکامی تیم ملی در این رقابت ها چه بود؟
از نظر من تیم ملی نوسانات زیادی داشت، در هیچ مرحله ای تیم ثبات نداشت. ما در این مسابقات یک فوتبال منطقی را به نمایش نگذاشتیم و احساسی بازی کردیم. احساس هرگز نمی تواند بر منطق غلبه کند. در نیمه دوم دیدار با ژاپن این بازی احساسی جواب داد و ما هم از برد تیم ملی خوشحال شدیم اما در تمام 5 بازی قبلی هم شاهد نوسان های زیادی در تیم بودیم و هیچ گونه فلسفه مشخصی نداشتیم. نداشتن فلسفه بازی موجب شکست تیم ملی شد. اگر در دیدارهای قبلی برنده می شدیم به لطف حضور بازیکنان باکیفیت و داشته های خوبمان در داخل زمین بود. مشکلی که وجود داشت این بود که وقتی برنده می شدیم کسی سراغ آنالیز و بررسی بازی ها نمی رفت و به همین دلیل شاهد بودیم که در چنین زمان هایی برنامه ای برای جبران نتیجه نداشتیم و اگر هم این اتفاق می افتاد روی اتفاقات بود.
*منظور دقیق شما از فلسفه نداشتن تیم ملی چیست؟
تعیین سیستم و ترکیب به معنای تعیین فلسفه بازی نیست. فلسفه فوتبال یعنی بازی باقاعده و داشتن برنامه و تاکتیک تیمی تمرین شده برای خلق موقعیت و رسیدن به گل. اما ما در این بازی ها شاهد بودیم که هر بازی با بازی قبل متفاوت بود و بازی احساسی و غیرمنطقی را به نمایش می گذاشتیم و تنها امیدوار بودیم بعضی از بازیکنان باکیفیت بتوانند در شرایط دشوار، ما را نجات دهند.
*پس دلیل برد ژاپن را توانایی فنی کادر نمی دانید؟
اگر به این مرحله رسیدیم به دلیل عملکرد فنی خوب بازیکنان و درایت آنها بود. عملکرد فردی بازیکنانی که در اروپا بازی کرده اند موجب شد به اینجا برسیم اما در آن بخشی از بازی که باید کادر فنی به تیم کمک می کرد چیزی به تیم افزوده نشد و تسلیم شدیم.
*حذف ژاپن امیدهای ایران را برای رسیدن به فینال و حتی قهرمانی بسیار زیاد کرده بود، به نظر شما دلیل باخت مقابل قطر چه بود؟
قطر به خوبی توانسته بود تیم ما را آنالیز کند و راهکار مناسبی برای مقابله با ما پیدا کرده بود. بیشتر تعویض های این تیم در خط دفاعی بود و آنها می دانستند که ما به دلیل ارایه بازی مستقیم فشارهای زیادی را روی خط دفاعی حریف ایجاد می کنیم و به همین دلیل هم بود که تلاش کرد این منطقه از زمین را تقویت کند. ما در این بازی برنامه مشخصی نداشتیم و فقط در اواخر بازی فوروارد اضافه کردیم بدون آنکه به نحوه رسیدن توپ به مهاجمان فکر کنیم و این راهکار مناسبی نبود. در دیدار با ژاپن استفاده از مهاجمان قدبلند به دلیل ضعف حریف در بازی هوایی نتیجه داد اما قطر به خوبی این نقطه قوت ما را از ما گرفته بود. در اواخر بازی فرصت هایی برای گلزنی داشتیم اما دقیقاً پیش از آنکه توپ جهانبخش به تیر دروازه قطر اصابت کند بازیکنان قطر هم فرصت خوبی برای گلزنی داشتند.
*در دهه فجر فیلم پرویز خان به نمایش درآمد که گفته می شد شما هم آن بازیکن سرکشی هستید که نامی از او برده نشد، درست است؟ اصلا فیلم را دیدید؟
فیلم پرویزخان را ندیده ام و نخواهم دید چرا که می دانم داستان این فیلم مربوط به دوران استعفا است و وقتی ماجرای استعفا مطرح می شود در جامعه ما هیچ وقت واقعیت ها گفته نمی شود.
این پیشکسوت فوتبال ایران ادامه داد: با این که این فیلم را ندیده ام اما می دانم محتوای آن درباره اصولگرایی آقای دهداری است و این که او چقدر کار خوبی کرد که ما را کنار گذاشت و جوان ها را به تیم ملی آورد اما هیچ کس نمی گوید چطور بهترین سال های فوتبال ما و بسیاری دیگر مثل پنجعلی، ناصر محمدخانی، چنگیز، حاجیلو و برادران بیانی دور از تیم ملی سپری شد. ما هم اصول خودمان را داشتیم و بعدها صاحب نظران و کارشناسان متوجه شدند که اصول ما به منطق و واقعیت نزدیک تر بوده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ژاپن را روی درایت بازیکنان بردیم! /تیم ملی نه منطق داشت،نه فلسفه" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ژاپن را روی درایت بازیکنان بردیم! /تیم ملی نه منطق داشت،نه فلسفه"، کلیک کنید.