عشق به نجات انسان ها، او را از سنین نوجوانی به سمت امدادرسانی کشاند. از همان دوران بود که به صورت خودجوش و داوطلب، عضو جمعیت هلال احمر شهرستان نور استان مازندران شد و تا الان سال هاست که به این فعالیت داوطلبانه با عشق ادامه می دهد. طلبه ای که در کنار فعالیت در حوزه علمیه و تدریس در دانشگاه، باز هم نتوانسته شوق برای نجات جان مردم را رها کند.
به گزارش تیکا، به نقل از شهروند، محمد محمدی همان نجاتگری است که با هفت دقیقه مکالمه جان نوزاد سه روزه را در آغوش مادرش نجات داد. نوزادی که دیگر نفس نمی کشید و مادرش از اضطراب رمقی برایش باقی نمانده بود. این نجاتگر پرتلاش تا زمان رسیدن نیروهای اورژانس به صورت تلفنی نوزاد را به زندگی بازگرداند.
محمدی هنوز هم وقتی از آن لحظه صحبت می کند، از شوق صدایش می لرزد. سال هاست که وقت نجات انسان ها، این احساس را تجربه می کند. او در گفت وگو با خبرنگار «شهروند» هفت دقیقه مکالمه نجات بخش را اینطور روایت می کند: «این ماجرا حدود ساعت 12 شب رخ داد. آن خانم درواقع می خواست با اورژانس تماس بگیرد و به صورت اتفاقی تماسش به مرکز کنترل عملیات هلال احمر وصل شده بود.
گاهی اوقات وقتی گوشی بدون سیم کارت یا شارژ باشد، ممکن است به صورت خودکار تماس به مرکز ما منتقل شود. آن خانم وقتی تماس گرفت، همکارم گوشی را برداشت. گریه می کرد و می گفت نوزادش کبود شده و نفس نمی کشد. گویا به نوزادش شیر می داده و شیر در گلویش پریده بود. همکارم بلافاصله با اورژانس تماس گرفت و مشخصات و آدرس را اعلام کرد. به او گفتم گوشی را قطع نکند که من تا رسیدن نیروهای اورژانس آنها را راهنمایی کنم، چون شنیده بودم که بچه کبود شده بود. درواقع نوزاد مرده بود. همکارم همزمان با اورژانس صحبت می کرد و من هم با آن خانم. مادر بچه خیلی حالش بد بود، بنابریان با خاله اش صحبت کردم.»
لحظات خیلی سختی بود
نجاتگر هلال احمر قم تمام عزمش را جزم و سعی کرد همزمان هم بچه را نجات دهد و هم به مادر و خاله کودک آرامش دهد تا به خودشان مسلط شوند و اقدامات را به خوبی و درستی انجام دهند. سال ها آموزش های لازم برای نجات انسان ها، یک بار دیگر به کمک محمد آمد و توانست زندگی بخش باشد: «آن لحظات خیلی سخت بود. آنها جیغ می کشیدند. به خاله بچه گفتم هر طور شده باید راه هوای بچه را باز و تنفس را برقرار کنیم، چراکه هر یک دقیقه که خون به مغز نرسد، 10درصد احتمال زنده ماندن کم می شود. در این میان، اورژانس نیز با خانه آنها تماس گرفت که اشغال بود، بنابراین دوباره با همکار ما تماس گرفت و گفت که در حال ارایه آموزش های لازم هستیم تا شما برسید. آن لحظه گفتم بچه را برگردانند و روی آرنج دست خود قرار دهند، به طوری که سر بچه بین دو انگشت شست و اشاره قرار بگیرد، شیب به سمت پایین باشد و بین دو کتف را ضربه بزنند تا جسم خارجی و شیر بیرون بریزد. این کار را تا حدودی انجام دادند، ولی باز هم نتوانستند راه هوایی و تنفس کودک را باز کنند، بنابراین روش ها و آموزش های دیگری را پیشنهاد دادم و درنهایت شیر از گلوی بچه بیرون زد و راه تنفس باز شد. می خواستم در صورت بی نتیجه بودن این راه ها، اقدامات احیا را انجام دهم که کار به آنجا نکشید.»
اشک شوق
آن لحظه که مادر اعلام کرد نوزاد چشمش را باز کرد و دارد نفس می کشد، باز هم خیال این نجاتگر راحت نشد و می خواست هر طور شده صدای گریه بچه را بشنود: «مرتب می گفتم چرا صدای گریه بچه نمی آید. می خواستم مطمین شوم بچه واقعا نفس می کشد. آنقدر گفتم تا اینکه صدای گریه بچه را شنیدم. نفس راحتی کشیدم و خوشحال شدم. همزمان آنها نیز از خوشحالی گریه می کردند. وقتی گوشی را قطع کردم، آن هفت دقیقه انگار برایم چندین ساعت گذشته بود. خیس عرق شده بودم و احساس خستگی می کردم، ولی خوشحال بودم. در آن لحظات باید حواسم بود که آنها هول نشوند و کار دیگری انجام ندهند، حتی حواسم به اورژانس هم بود و از آنها خواستم یک نفر برود سر کوچه تا اگر اورژانس رسید، با آنها ارتباط برقرار کند که آدرس را گم نکنند. همه اینها انرژی زیادی از من گرفت، ولی در کل خیلی خوشحال شدم.»
کمک کردن به دیگران لذت بخش است
محمدی در همه این سال ها علاوه بر تدریس در حوزه علمیه و دانشگاه، نجات و کمک های اولیه را هم آموزش می دهد. او می گوید: «کمک کردن به دیگران خیلی لذت دارد و آرامش بخش است. سال هاست که با عشق این کار را انجام می دهم. سر صحنه های زیادی رفته و کار امدادونجات را انجام داده ام، در حال حاضر مربی امدادونجات نیز هستم. افرادی که علاقه مند هستند، حتی کمک های اولیه را یاد بگیرند، ما به آنها آموزش می دهیم. در همین حوزه علمیه طلبه های زیادی هستند که علاقه به نجات جان آدم ها دارند و به آنها آموزش های لازم را می دهم. یادم می آید یک بار یکی از همین طلبه ها که به او آموزش می دادم، تماس گرفت و گفت سر صحنه یک تصادف است و فردی آنجاست که خونریزی شدیدی دارد و از عمامه اش برای بند آوردن خونریزی استفاده کرد. یک بار دیگر هم یکی از طلاب تماس گرفت و گفت سر صحنه ای است که شخصی دچار ایست قلبی شده، او را تلفنی راهنمایی کردم، کار احیا نیز انجام شد و آن فرد به زندگی برگشت. همیشه از این کار لذت بردم و در هر شرایطی باشم باز هم با عشق به این کار ادامه می دهم. مَن احیاها فَکانما احَیا النّاس جَمیعاً (آیه 32 سوره مبارکه مایده) هر کس جان احدی را نجات دهد، مانند آن است که جان همه مردم را نجات داده است.»
پایان خبر تیکا
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "7 دقیقه مکالمه نجات بخش – تیکا" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "7 دقیقه مکالمه نجات بخش – تیکا"، کلیک کنید.