رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت، «ترخیص ایمن بیمار» را یکی از وظایف مددکاران اجتماعی در سنجههای اعتباربخشی اعلام کرد.
به گزارش تیکا، دکتر محمدحسین جوادی در همایش «سیونهمین بزرگداشت روز ملی مددکاری اجتماعی در نظام سلامت» که امروز، سهشنبه ۲ بهمن ماه در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: ۱۲۰۰ مددکار اجتماعی در بیمارستانهای کشور به ارائه خدمت میپردازند که این تعداد در بیمارستانهای عمومی و تخصصی مشغول به کار هستند. سهم برخورداری بیمارستانهای تخصصی کودکان، روانپزشکی و آنکولوژی از حضور مددکاران اجتماعی نسبت به سایر بیمارستانها بیشتر است.
وی درباره گروههای هدف مددکاران اجتماعی توضیح داد: به نظر میرسد فقط نیازمندان به عنوان جامعه هدف مددکاران اجتماعی درنظر گرفته میشوند اما ۹۷ گروه هدف برای مددکاران اجتماعی در سامانه HIS بیمارستانها درنظر گرفته شده است.
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت گفت: ارائه خدمت به هرکدام از گروههای هدف ۹۷گانه به مدیریت و برنامهریزی اختصاصی خود نیاز دارد؛ چرا که جنس چالشهای این گروهها متفاوت است. وزارت بهداشت با توجه به تعداد مددکاران در بیمارستانها تلاش کرده است که راهنماهای عمل تخصصی برای آنها تهیه کند. مددکاران اجتماعی تلاش میکنند که خدمات خود را با توجه به نیازهای جامعه هدف ارائه دهند.
جوادی با بیان اینکه راهنمای عمل مداخلات مددکاری اجتماعی در بیمارستانهای کشور تنظیم شده، گفت: راهنمای عمل مداخلات مددکاری اجتماعی در بیمارستانهای کشور با عنوان «پروتکل خدمات جامع مددکاری اجتماعی در بیمارستانها» با رویکرد «مدیریت مورد» را مبنای عمل خود قرار دادهایم. مددکاران اجتماعی با رویکرد مدیریت مورد تلاش میکنند که گام به گام در کنار تیم درمان گام بردارند.
وی درباره پروتکلهای مددکاری اجتماعی در کشور گفت: به طور مثال، پروتکلهای «مداخلات اجتماعی در حوزه روانپزشکی»، «مداخلات اجتماعی در حوزه بدرفتاری با کودکان»، «سرطان» و «بلایای طبیعی» را در نظر گرفتهایم.
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه تمام حرفههای نظام سلامت میبایست از استاندارد خدمتی برخوردار باشند، گفت: استانداردهای خدمتی به تایید مراجع علمی وزارت بهداشت رسیده است. ۳ استاندارد خدمتی «ارزیابی اجتماعی خانوادگی»، «خدمات تعاملی پیچیده» و «مشاوره آموزشی» را در نظر گرفتهایم. استانداردهای ۳ گانه به دانشگاههای علومپزشکی کشور ابلاغ شده و یک مبنای عمل است.
جوادی درباره سنجههای اعتباربخشی بیمارستانی گفت: «ترخیص ایمن بیمار» یکی از وظایف مددکاران اجتماعی در سنجههای اعتباربخشی است و در همین راستا، یک راهنمای عمل با عنوان «آموزش خودمراقبتی اجتماعی به بیمار و خانواده آنها» تنظیم کردهایم. مددکاران اجتماعی مسائل مربوط به خود مراقبتی اجتماعی را به بیمار و خانواده آنها آموزش میدهند و آنها را برای ترخیص آماده میکنند. بیماران پیوند عضو، موارد کودک آزاری و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن روان به آموزش خود مراقبتی اجتماعی نیاز دارند.
وی درباره پروسه جذب مددکاران توضیح داد: از سال ۹۸ به بعد، ۳۰۰ مددکار اجتماعی در سیستم بهداشتی و درمانی کشور جذب شدهاند. شرط استخدام مددکار اجتماعی در وزارت بهداشت این است که فرد پایه و اساس رشته مددکاری اجتماعی را داشته باشد؛ به طور مثال، اگر یک فردی دارای دکترای تخصصی مددکاری اجتماعی باشد اما پایه و اساس این رشته را نداشته باشد، جذب نمیشود.
جوادی درباره نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی گفت: نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی در گذر زمان تغییر کرده است؛ به طور مثال، نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی در یک بازه زمانی عدد ۱۵۰ بود که این عدد به ۷۴ رسیده است. نسبت تعداد مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی به تصویب وزارت بهداشت رسیده و برای سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است. امیدواریم که نسبت استاندارد مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی اجرایی شود.
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت درباره طرح رشته مددکاری اجتماعی گفت: طرح رشته مددکاری اجتماعی از خرداد ماه سال ۹۳ اجباری شده به حرفهای شدن این رشته بسیار کمک کرده است.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ مددکار اجتماعی در حوزه پیشگیری با بدرفتاری از کودکان فعالیت میکنند، گفت: فعالیت در حوزه مددکاری اجتماعی کودکان از افتخارات جامعه مددکاری کشور است. مددکارانی که در حوزه پیشگیری از بدرفتاری با کودکان فعالیت میکنند بستههای آموزشی بسیاری دریافت کردهاند.
رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه نقطه عطف مداخلات اجتماعی در کشور ما ارائه خدمات غربالگری اجتماعی است، گفت: مصوبهای درباره حضور مددکار اجتماعی در بیمارستانهای کشور صادر شده است. وزارت بهداشت، حضور مددکار اجتماعی در اورژانسهای بیمارستانی را از مراکزی شروع میکند که سالانه بیش از ۳۰هزار پذیرش دارند که معادل ۷۲ بیمارستان است.
وی گفت: به این ترتیب ۳۰۰ مددکار اجتماعی میبایست در ۷۲ بیمارستانی که اوررژانسهای آنها سالانه بیش از ۳۰هزار پذیرش دارند، جذب شوند که این پروسه آغاز شده است. وزارت بهداشت در نظر دارد که مددکاران اجتماعی در ۳ شیفت به بیماران خدمات ارائه دهند.
او درباه چگونگی جذب مددکاران اجتماعی نیز توضیح داد: تعدادی مددکار اجتماعی از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت جذب میشوند. تلاش ما این است که نیروی انسانی مددکاری را افزایش دهیم، در سال ۱۴۰۰ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۹ مددکار وجود داشت و ما امسال سعی داریم به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۱۲ مددکار داشته باشیم.
جوادی با بیان اینکه مددکاران اجتماعی از شماره نظام پزشکی برخوردار نیستند، گفت: یکی از مشکلات جدی مددکاران اجتماعی این است که شماره نظام پزشکی و شماره پروانه مددکاری ندارند و گاهی دچار مشکلات حقوقی میشوند. وزارت بهداشت برای رفع این چالشها تلاش میکند و اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت از معاونت درمان میخواهد که برخورداری مددکاران اجتماعی از شماره نظام پزشکی و شماره پروانه مددکاری را پیگیری کند.
پایان خبر تیکا
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۱۲۰۰ مددکار اجتماعی در بیمارستانهای کشور / «ترخیص ایمن بیمار» از وظایف مددکاران" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۱۲۰۰ مددکار اجتماعی در بیمارستانهای کشور / «ترخیص ایمن بیمار» از وظایف مددکاران"، کلیک کنید.