مدارس مسجد محور؛ تلاش برای تربیت نسلی در تراز انقلاب – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری تیکا، گروه استان‌ها – دانیال قنبری: مدارس مسجد محور حرکتی برآمده از دل توده‌های مردم برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی در عرصه تعلیم و تربیت است.

مدارس مسجدمحور با تکیه بر اموری که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر امر خطیر تعلیم و تربیت مؤثر هستند، توانسته‌اند مرز خود را با دیگر جریان‌های تربیتی مشخص کرده و یک عرصه تعلیمی و تربیتی بر پایه مبانی دینی راه اندازی کند.

این مدارس همان گونه که از نام آن پیداست، در محیط نورانی و معنوی مسجد، سفره تعلیم و تربیت را گسترانده‌اند و آموزش مبانی دینی به فراخور روح کودک انجام می‌شود و یکی از اهداف مهم مدارس مسجد محور، تربیت نیروی انسانی در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی است.

دانش آموزان مدارس مسجد محور به خلاف دیگر دانش آموزان در محیط مدرسه پیشه و مهارت‌های مختلفی را می‌آموزند و این مهارت‌ها عبارت هستند از خطاطی، عکاسی، تولید صنایع دستی، فناوری و اطلاعات و هنر.

بر خلاف تصور عده‌ای که گمان می‌کنند در مدارس مسجد محور فقط مبنا بر آموزه‌های دینی است، اما در واقع خروجی علمی این مدارس فقط در حوزه علمیه خلاصه نمی‌شود، بلکه بسیاری از دانش آموزان آن در مراحل علمی و حتی غیر علمی موفقیت‌های زیادی کسب کرده‌اند و وارد مرحله دانشگاه شده‌اند.

این مدارس به عنوان یک الگوی موفق در نظام آموزشی کشور با بهره گیری از ویژگی‌های منحصر به فرد در پی تربیت نسلی است که در اخلاق و ایمان نیز سرآمد باشند.

مدارس مسجد محور؛ تلاش برای تربیت نسلی در تراز انقلاب

فعالیت ۲۱۰ مجموعه تحصیلی در قالب مدارس مسجد محور

ستاد مردمی مدارس مسجد محور کشور در تاریخ ۱۶ آذرماه ۱۳۹۶ توسط گروهی از دغدغه مندان عرصه فرهنگ و تربیت که سال‌ها در مدارس مسجد محور کشور فعالیت می‌کردند، در شهر مقدس قم راه اندازی شد و تا به امروز بیش از ۲۱۰ مجموعه تحصیلی و تربیتی در مقاطع مختلف پسرانه و دخترانه در سطح کشور در قالب مدارس مسجد محور به فعالیت می‌پردازند.

ستاد مدارس مسجد محور در سال ۱۳۹۸ توسط جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و بنیاد خاتم الاوصیا به عنوان یکی از مجامع تخصصی این بنیاد شناخته شد.

دانش آموزان مدارس مسجد محور می‌توانند پس از گذراندن دوران و مقاطع تحصیلی از سوی آموزش و پرورش مدرک معتبر اخذ کنند و با شرکت در آزمون سراسری کنکور وارد دانشگاه شوند.

از اعم فعالیت‌های کلیدی ستاد مدارس مسجد محور می‌توان به امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با وزارت کشور و آموزش و پرورش، ایجاد ظرفیت‌های رسمی و حقوقی از طریق اخذ مجوز از حوزه‌های علمیه، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد خاتم الاوصیا، ایجاد مدارس نوین از جمله مدارس فیلم سازی، طب، زبان خارجی اشاره کرد.

تجربه نگاری به عنوان یکی از محورهای کلیدی فعالیت‌های ستاد شامل تدوین ۲۰ جلد کتاب درباره تجارب مدیران موفق مدارس مسجد محور کشور است و تا به امروز ۱۱ جلد از این کتاب‌ها چاپ و منتشر شده‌اند.

از جمله این کتاب‌ها می‌توان به طرحی برای فردا، در جستجوی تربیت، صنعت تربیت، در سنگر مسجد، چشمه معرفت و … اشاره داشت.

حسینعلی دیلم دبیر ستاد مدارس مسجد محور کشور در گفتگو با خبرنگار تیکا اظهار کرد: مدارس مسجد محور از آغاز تاکنون سیر صعودی بسیاری خوبی را داشته و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است.

دبیر ستاد مدارس مسجد محور بیان کرد: از آغاز راه تاکنون که حدود ۱۵ سال از آن می‌گذرد، بدون حمایت خاص و بودجه‌های عمومی دولتی توانسته‌اند در سال ۱۴۰۳ در ۱۷ استان بال و پر بگستراند و تعداد مجموعه‌های خود را نیز با ۲۰۰ مجموعه برسانند.

مدارس مسجد محور؛ تلاش برای تربیت نسلی در تراز انقلاب

تحصیل ۱۱ هزار دانش آموز در مدارس مسجد محور

وی افزود: در این ۲۰۰ مجموعه، مجموعاً بیش از ۱۱ هزار دانش آموز در حال تحصیل هستند که وظیفه تربیت و تعلیم آنها نیز بر عهده حدود یک هزار و ۱۰۰ مربی است.

دیلم گفت: در حال حاضر در استان قم ۱۴ مدرسه مسجد محور و یک هزار و ۱۰۰ دانش آموز در حال تحصیل هستند.

دبیر ستاد مدارس مسجد محور تصریح کرد: از این تعداد مدرسه مسجد محور در سطح کشور ۴۰ درصد دخترانه و ۶۰ درصد پسرانه هستند.

این فعال فرهنگی ابراز کرد: جریان مدارس مسجد محور در تلاش است تا با تأمین نیروی انسانی تراز انقلاب اسلامی، وظیفه سنگین کادرسازی و تربیت نیروی کارآمد انقلابی را بر عهده بگیرد.

وی ادامه داد: ستاد مرکزی مدارس مسجد محور با ایجاد یک دبیرخانه منسجم، متشکل از سه معاونت هدایت عملیات، هدایت راهبردی و روابط عمومی در تلاش است تا امور مختلف این جریان تحولی را در سطوح مختلف حاکمیتی و جبهه فرهنگی کشور مدیریت نماید.

دیلم عنوان کرد: تعلیم و تعلم در بستر دین اساس مدرسه مسجد محور است که با ساختاری منعطف به ارائه فعالیت می‌پردازد.

وی تصریح کرد: مدارس مسجد محور به دلیل ساختار منعطف و دقیق خود، بهترین عملکرد را در اجرای سند تحول بنیادین از خود نشان داده‌اند.

دیلم خاطرنشان کرد: مدرسه مسجد محور می‌تواند با شرایط مختلف قومی و جغرافیایی همگام شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مدارس مسجد محور؛ تلاش برای تربیت نسلی در تراز انقلاب – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مدارس مسجد محور؛ تلاش برای تربیت نسلی در تراز انقلاب – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.