عقب ماندگی ۳۱ درصدی تولید خودرو از برنامه ها در سال ۱۴۰۳ – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان

زمان برگزاری قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار تیکا وزارت صمت پیش بینی کرده بود که تولید خودرو تا پایان سال ۱۴۰۳ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه برسد اما بررسی آمار تولید خودرو در طول سال ۱۴۰۳ از سوی سه خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو سایپا و پارس خودرو) حکایت از آن دارد که طی سال گذشته ۸۹۷ هزار و ۶۲۷ دستگاه خودروی سواری تولید شده که نسبت به سال ۱۴۰۲ (۹۱۹ هزار و ۴۹۹ دستگاه) ۲.۴ درصد -۲۱ هزار و ۸۷۲ دستگاه- کاهش یافته است.

بنابراین در سال ۱۴۰۳ تولید خودرو بالغ بر ۳۱ درصد از برنامه های وزارت صمت عقب ماند.

همچنین تولید خودروی سواری در یک ماهه اسفند با افت ۲.۵ درصدی نسبت به بهمن مواجه بوده است. بر این اساس خودروسازان در بهمن ماه ۸۹ هزار و ۹۶۳ دستگاه محصول سواری را تولید کرده بودند اما در اسفند ماه تیراژ آنها به ۸۷ هزار و ۶۵۹ دستگاه رسیده است. بنابراین تولید ماهانه خودروسازان نیمه دولتی ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

تولید ۵۳۷ هزار خودرو در ایران خودرو

ایران خودرو در سال گذشته ۵۳۷ هزار و ۴۲۹ دستگاه خودروی سواری تولید کرده که نسبت به سال ۱۴۰۲ (۵۳۵ هزار و ۶۳۶ دستگاه) رشد یک هزار و ۷۹۳ دستگاهی معادل ۰.۳ درصد را ثبت کرده است.

در این مدت ۱۶۹ هزار و ۳۳۵ دستگاه پژو -فقط پژو ۲۰۷- تولید شده که با توجه به تولید ۲۶۸ هزار و ۹۹۲ دستگاهی خانواده پژو در سال ۱۴۰۲ افت ۳۷ درصدی را نشان می دهد.

پارسال ۱۳۶ هزار و ۶ دستگاه خودرو از گروه سورن تولید شد که نسبت به تولید ۶۲ هزار و ۸۲۸ دستگاه از این گروه خودرویی در سال ۱۴۰۲ تولید این خودرو بالغ بر ۲ برابر افزایش یافته است.

در سال گذشته ۹۱ هزار و ۹۲۱ دستگاه دنا تولید شد که نسبت به تیراژ ۸۶ هزار و ۶۹۴ دستگاهی این خودرو در سال ۱۴۰۲ تولید دنا ۶ درصد افزایش یافته است.

در این مدت ۱۵ هزار و ۸۶۱ دستگاه رانا نیز تولید شده که با در نظر گرفتن تیراژ ۲۴ هزار و ۵۶ دستگاهی سال پیش از آن تولید رانا ۳۴ درصد افت را ثبت کرده است.

همچنین در سال گذشته ۱۶ هزار و ۴۷۵ دستگاه هایما مونتاژ شده که این در حالی است که نسبت به مونتاژ ۲۲ هزار و ۸۱۰ دستگاهی در سال ۱۴۰۲ مونتاژ هایما حدود ۲۷ درصد افت کرده است.

پارسال ۷۱ هزار و ۶۶۷ دستگاه تارا تولید شده که نسبت به تولید ۴۹ هزار و ۷۵۱ دستگاه از این محصول در سال ۱۴۰۲ تولید تارا رشد ۴۴ درصدی را تجربه کرده است.

در ردیف مربوط به «دیگر محصولات» نیز تولید ۳۶ هزار و ۱۶۴ ثبت شده است.

در آمار تولید ایران خودرو آیتمی به نام خودروهای تولیدی تجاری نشده سایت ها وجود دارد که عدد درج شده در مقابل آن ۳۲۱ دستگاه است.

همچنین در یک ماهه اسفند ۵۹ هزار و ۷۷۸ دستگاه خودروی سواری در ایران خودرو تولید شده که در مقایسه با تیراژ ۵۷ هزار و ۲۱۴ دستگاهی بهمن نشان از رشد دو هزار و ۵۶۴ دستگاهی معادل ۴.۵ درصد دارد.

افت ۹.۴ درصدی تولید خودرو در سایپا

پارسال در گروه خودروسازی سایپا ۲۵۶ هزار و ۹۷۱ دستگاه خودروی سواری تولید شده که نسبت به تولید ۲۸۳ هزار و ۶۱۵ دستگاه در سال ۱۴۰۲ ۲۶ هزار و ۶۴۴ دستگاه معادل ۹.۴ درصد کمتر خودرو تولید شده است.

در این مدت ۲۰۸ هزار و ۹۸ دستگاه خودرو خانواده ایکس ۲۰۰ (تیبا کوئیک و ساینا) تولید شده که نسبت به تولید ۲۳۲ هزار و ۷۷۷ در سال ۱۴۰۲ افت ۱۰.۶ درصدی را نشان می دهد.

۴۸ هزار و ۸۴۲ دستگاه از خانواده شاهین تولید شده که نسبت به سال ۱۴۰۲ که ۵۰ هزار و ۸۱۹ دستگاه تولید شده بود کاهش ۳.۹ درصدی داشته است.

در این مدت ۳۱ دستگاه آریا اتوماتیک تولید شد که البته در سال ۱۴۰۲ تنها ۱۹ دستگاه از این خودرو تولید شده بود.

همچنین سایپا در یک ماهه اسفند ۱۹ هزار و ۵۸۴ دستگاه تولید کرده که در مقایسه با تیراژ ۲۳ هزار و ۲۷۷ دستگاهی بهمن افت ۳ هزار و ۶۹۳ دستگاهی معادل ۱۵.۸ درصدی را ثبت کرده است.

رشد ۳ درصدی تولید پارس خودرو

پارس خودرو پارسال ۱۰۳ هزار و ۲۲۷ دستگاه محصول سواری تولید کرده که در مقایسه با تیراژ ۱۰۰ هزار و ۲۴۸ دستگاهی سال ۱۴۰۲ تولید این شرکت دوهزار و ۹۷۹ دستگاه معادل ۳ درصد بیشتر شده است.

گروه Q۲۰۰ پارس خودرو تیراژ ۶۸ هزار و ۳۴۵ دستگاهی در سال ۱۴۰۳ داشته که نسبت به سال پیش از آن با تیراژ ۷۸ هزار و ۲۹۷ دستگاهی از افت ۱۲.۷ درصدی حکایت دارد.

یک هزار و ۲۳۴ دستگاه کوئیک معمولی دنده ای پارسال تولید شد که در سال ۱۴۰۲ میزان تولید این خودرو ۲۱ هزار و ۹۱۶ دستگاه بود. تولید این خودرو تا تیکا ماه بود و طی نیمه نخست دوم هیچ محصولی از این خودرو در پارس خودرو تولید نشده است.

پارسال ۱۴ هزار و ۱۳۱ دستگاه سهند تولید شده بود که این رقم سال ۱۴۰۲ تنها ۵۳ دستگاه بود.

همچنین سال گذشته ۱۹ هزار و ۵۱۷ دستگاه ساینا اس تولید شده است. این خودرو در سال ۱۴۰۲ هیچ تولیدی در پارس خودرو نداشت.

پارس خودرو در یک ماهه اسفند ۸ هزار و ۲۹۷ دستگاه تولید کرده بود که نسبت به تولید ۹ هزار و ۴۷۲ خودرو در بهمن ماه افت یک هزار و ۱۷۵ دستگاهی معادل ۱۲.۴ درصد را نشان می دهد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عقب ماندگی ۳۱ درصدی تولید خودرو از برنامه ها در سال ۱۴۰۳ – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عقب ماندگی ۳۱ درصدی تولید خودرو از برنامه ها در سال ۱۴۰۳ – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.