به گزارش تیکا به نقل از فارس، «ایران باید اعتماد بینالمللی ایجاد کند و تنشها را کاهش دهد.» این را نماینده آمریکا رابرت وود در نشست شورای امنیت گفت. او که کشورش از ابتدای جنگ غزه در حال حمایت از نسلکَشی اسرائیل است، ادعا کرد: «همکاران، وقتی به نیروهای پشت برخی از مخربترین و بی ثباتکنندهترین درگیریهای امروز نگاه میکنید، می بینید که نام یک کشور بارها و بارها بر سر زبان جاری میشود: ایران.»به ادعای او، «ایران همچنان به درگیری و بیثباتی در خاورمیانه و سایر بخشهای جهان دامن میزند و فعالیتهای هستهای آن همچنان نگرانکننده است. گزارش دبیرکل خاطرنشان میکند که ایران به گسترش برنامه هستهای خود، نصب سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتر و انباشت مقادیر بیشتری اورانیوم بسیار غنیشده ادامه میدهد.
وود ادامه داد: «ایران به شما خواهد گفت که اهدافش صلحآمیز است و برای استفاده غیرنظامی است اما گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی این موضوع را زیر سوال میبرد.»به گفته او، «مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته است که ایران در حال افزایش تولید اورانیوم ۶۰ درصدی با سرعتی است که توانایی این کشور برای تولید سریع مواد اضافی را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.»نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت اضافه کرد: «همه اینها در شرایطی رخ میدهد که اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر اینکه ایران ممکن است تصمیم به تغییر دکترین هستهای خود و ساخت سلاح هستهای بگیرد، ادامه دارد.»وی مدعی شد: «ما دلایل خوبی برای نگرانی درباره نیات تهران داریم. اقدامات ایران نشان میدهد که به اثبات قابل راستیآزمایی بودن برنامه هستهای خود علاقه ندارد. ما باید در محکومیت این رفتار خطرناک و شکست ایران در همکاری و رسیدگی به سوالات حل نشده آژانس بینالمللی انرژی اتمی صریح باشیم. همه ما.»مقام آمریکایی بدون اشاره به خروج غیرقانونی این کشور از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ایران باید اقداماتی را انجام دهد که اعتماد بینالمللی را ایجاد و تنشها را کم کند.»
او در ادامه ایران را تهدید کرد و گفت: «اگرچه دیپلماسی بهترین گزینه است، اما ایالات متحده آشکار کرده که ایران هستهای (دارای سلاح اتمی) هرگز نمیتواند یک گزینه باشد. ما آماده هستیم تا از تمام عناصر قدرت ملی برای اطمینان از این موضوع استفاده کنیم.»نماینده واشنگتن در نشست شورای امنیت سازمان ملل، علیه مواضع منطقهای ایران و همچنین برنامه موشکهای بالستیک ایران موضع گرفت و به ادعای کمک تسلیحاتی ایران به روسیه در جنگ اوکراین را تکرار کرد.به ادعای او، «ما نگران تحولات برنامه موشکهای بالستیک و پهپادهای ایران هستیم، سلاحهایی که طی سال گذشته شاهد استفاده مکرر ایران علیه همسایگان خود بودهایم. تهران به صدور هرج و مرج و خشونت به کشورهای دیگر، به ویژه در خاورمیانه ادامه میدهد.»وود همچنین مدعی شد: «رژیم (ایران) آشکارا به این موضوع افتخار میکند. رسانههای وابسته به دولت ایران از عرضه فناوری ممنوعه موشکهای بالستیک به حوثیها خبر دادهاند…ایران به طور کامل در تامین تسلیحات به حزب الله دست داشت.»نماینده واشنگتن ادعا کرد: «ایران فناوری پهپادها و موشکهای بالستیک کوتاه برد را به روسیه منتقل کرده است و روسیه را قادر میسازد تا جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی خود علیه اوکراین را در پیش گیرد. ما بدون شک میدانیم که روسیه با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، صدها پهپاد از ایران برای استفاده علیه اوکراین قبل از اکتبر ۲۰۲۳ خریداری کرده است. بنابراین جای تعجب نیست که روسیه در هر فرصتی از ایران دفاع کند.»
وود بدون اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم که وابستگی روسیه به ایران این شورا را از درخواست تهران برای پایبندی به تعهداتش طبق قطعنامههای مختلف شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ باز دارد. همه ما باید در محکومیت رفتار گستاخانه و ثباتزدای ایران ایفای نقش کنیم.»در حالی که آمریکا به رغم شهادت بیش از ۴۵ هزار فلسطینی طی بیش از یک سال اخیر طرحهای پیشنهادی برای توقف نسلکشی غزه را وتو کرده است، در این نشست درباره «تضعیف اعتبار سازمان ملل» هشدار داد.او مدعی شد: «زمانی که ایران آشکارا و بدون عواقب از شورای امنیت سرپیچی میکند و قطعنامههای آن را زیر پا میگذارد، اعتبار و اقتدار سازمان ملل را تضعیف میکند و بنابراین، ما باید به پاسخگویی ایران ادامه دهیم و همچنان به وظایف خود برای پیشبرد صلح و امنیت بینالمللی عمل کنیم.»
۳۱۱۳۱۱
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طلبکاری برجامی آمریکا در نشست شورای امنیت" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طلبکاری برجامی آمریکا در نشست شورای امنیت"، کلیک کنید.