رویکرد پژوهشکده به همه آثار نمایشی، پژوهشی است

رئیس پژوهشکده هنر جهاد دانشگاهی:

رویکرد پژوهشکده به همه آثار نمایشی، پژوهشی است

علی حاتمی معتقد است که با توجه به استقرار گروه تخصصی در پژوهشکده که هم از نظر علمی و هم از نظر اجرایی سابقه فعالیت زیادی را در تئاتر دارند سعی شده تا توجه ویژه‌ای به بخش پژوهش شود.

علی حاتمی رئیس پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرنگار گروه پژوهش تیکا، در خصوص شکل گیری جشنواره ستاره ناهید (بزرگداشت استاد معین) و نقش پژوهشگاه در روند اجرایی آن بیان کرد: در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ۱۴ گروه پژوهشی وجود دارد که دو گروه پژوهشی هنر و ادبیات در واقع به عنوان بازوی علمی در این جشنواره فعالیت دارند. دبیرخانه دائمی در ساختمان فرهنگ و هنر مستقر می‌شود.

البته بخشی از راهبرد‌ها و تصمیم گیری‌ها منوط به این است که در شورای سیاستگذاری که متشکل از دستگاه‌ها و افراد مختلف هستند چه تصمیماتی گرفته می‌شود و بالطبع آن، دبیرخانه هم پیگیر و اجرا کننده آن‌ها خواهد بود.

الان در شورای سیاستگذاری یک همفکری کلی و نقشه راه نسبتا جامعی اتخاذ شده است، اما این که در مرحله اجرا، حجم آثار چقدر باید باشد تا به استاندار‌های لازم برسد، یا نوع نگاه داوران نسبت به موضوعات منتشر شده در فراخوان و نزدیکی آثار با آن‌ها چقدر باید باشد و … از جمله مواردی است که نیاز به جزئیات دقیق تری دارد که موکول به برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری در آینده شده است.

رویکرد پژوهشکده به همه آثار، پژوهشی است

وی در خصوص توجه ویژه به متون کهن در این جشنواره اشاره کرد وادامه داد: در بحث نمایش شاهد هستیم که بیشتر آثار اقتباسی است و کمتر به متون و ادبیات کهن خودمان رجوع می‌شود. این جشنواره در نظر دارد تا این شکاف نسلی را پر کند و پلی باشد میان ادبیات کلاسیک و کهن و ادبیات معاصر خودمان. مطمئنا با این نگاه می‌توان امیدوار بود آثاری که در جشنواره و در بخش‌های صحنه‌ای یا خیابانی شاهد هستیم دیگر اقتباسی، کپی برداری و ترجمه نیستند بلکه به سراغ آثار تالیفی و برآمده از فرهنگ و ادبیات غنی خودمان حرکت کردیم.

حاتمی در پاسخ به این سوال که آیا محدود کردن موضوع جشنواره به مفاخر ادبی باعث مشارکت کمتر شرکت کنندگان نمی‌شود، توضیح داد: در طول سال جشنواره متعدد تئاتری را در کشور داریم که با موضوعات مختلف در حال برگزاری است و یکی از تفاوت‌هایی که ما خواستیم با سایر جشنواره‌ها داشته باشیم در موضوع آن بوده است که سراغ موضوع‌های عام یا حتی آزاد نرویم. ما بر روی فرهنگ و ادبیات کهن کشور که تولید شده است، تمرکز کردیم و سعی داریم تا از دریچه هنرنمایشی آن را به سمع و نظر مخاطبان برسانیم.

وی در خصوص بخش پژوهش که در این جشنواره تعریف شده است، بیان کرد: با توجه به گروه تخصصی که در پژوهشکده داریم و متشکل از اعضای هئیت علمی هستند که هم از نظر علمی و هم از نظر اجرایی سابقه فعالیت زیادی را در تئاتر دارند سعی شده تا توجه ویژه‌ای به این بخش شود تا از درون آن کلی داده و منابع خوبی خارج شود که در سال‌های آتی به عنوان منبعی غنی برای هنرمندان در دسترس استفاده قرار بگیرد.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی ادامه داد: دیدگاه پژوهشکده فرهنگ و هنر نسبت به همه کارها، دیدگاه پژوهشی است. به عنوان مثال در طول سال گذشته در حوزه سینما ۱۴ کار پژوهشی برای معاونت سینمایی انجام دادیم و یا در گروه ادبیات ما روی ادبیات انقلاب اسلامی در دهه ۶۰ که چه جریانات فکری شکل گرفته، متمرکز شدیم. این تنها بخشی کوچکی از فعالیت‌های پژوهشی ما است. در این جشنواره هم تمام تلاش بر این است تا در آثار پژوهشی با نگاه خیلی حساسی ارزیابی‌ها صورت گیرد و حتی در صورت صلاحدید شورای سیاستگذاری بخشی را به سفارش و گردآوری آثار پژوهشگران برتر حوزه تئاتر اختصاص دهیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رویکرد پژوهشکده به همه آثار نمایشی، پژوهشی است" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رویکرد پژوهشکده به همه آثار نمایشی، پژوهشی است"، کلیک کنید.