ونیز ایتالیا نخستین شهر در جهان شد که برای بازدید از کانال های تاریخی و جاذبه های دیگر در روزهای اوج از گردشگرانِ روزانه هزینه دریافت می کند. درحالی که برخی مسیولان ونیز انتظار دارند اعمال این سیاست از جمعیت گردشگران انبوه بکاهد، اما برخی دیگر، از جمله شهروندان ونیزی اعمال این قانون را زیر سوال برده و حتی نسبت به آن معترض شده اند.
به گزارش تیکا، این اقدام برای مقابله با توریسم بیش از حد و کاهش اثرات مخربی که جمعیت زیاد می تواند در برخی از مکان های آسیب پذیر شهر داشته باشد، طراحی شده است و در عین حال می تواند برخی گردشگران را به بازدید از این شهر در زمان های غیر اوج گردشگری ترغیب کند.
هزینه ورود به شهر ونیز که تقریباً 5.37 دلار است فقط در 29 روز از شلوغ ترین روزهای سال بین 25 آوریل، مصادف با تعطیلات در ایتالیا تا 14 ژوین اعمال می شود.
بیشتر افرادی که به این شهر وارد می شوند باید ثبت نام کنند و یک کد QR یا بلیت دریافت کنند، اما برخی از گردشگران از پرداخت هزینه معاف هستند، به عنوان مثال، بازدیدکنندگانی که شب را در هتل یا اقامتگاهی رسمی می گذرانند مشمول این هزینه توریستی نمی شوند. به همین ترتیب، ساکنان، افراد متولد ونیز، افرادی که از اقوام ساکن، کارگران، دانش آموزان و بازدیدکنندگان زیر 14 سال هستند نیز از پرداخت این هزینه معاف شده اند.
افزون بر آن قوانین، محدودیتی برای تعداد گردشگرانی که ممکن است در یک روز معین بازدید ونیز را رزرو کنند وجود ندارد.
«لوییجی بروگنارو» ـ شهردار ونیز ـ سیستم جدید را آزمایشی برای محافظت از شهر خواند و «سیمونه ونتورینی»، مشاور گردشگری ونیز، اظهار کرد: «تمام جهان دوست دارند از ونیز دیدن کنند و این برای ما افتخار است. اما همه افراد در جهان نمی توانند دقیقاً در یک روز این کار را انجام دهند.»
کارشناسان تردید دارند که این هزینه توریستی بتواند به طور معناداری از جمعیت گردشگران بکاهد یا منابع مالی کافی برای پوشش هزینه های مربوط به مدیریت آب و پسماند در اختیار مسیولان قرار دهد.
«مگان اپلر وود» ـ مدیرعامل برنامه مدیریت دارایی های گردشگری پایدار (STAMP) در دانشگاه کرنل ـ در بیانیه ای اظهار کرد: «بیشتر تحقیقات برای شهرهایی مانند ونیز نشان می دهد که مالیات اضافی آن طور که ادعا می شود ورود گردشگران را کاهش نمی دهد. به منظور پرداختن به بار گردشگری، نهادهای مدیریتی باید هزینه هر گردشگر را تعیین کنند تا اطمینان حاصل شود که استفاده عادلانه و پایدار از منابع محلی وجود دارد. پس از تعیین این هزینه ها، اصلاح مالیاتی برای پوشش این هزینه ها الزامی خواهد بود.»
به گزارش رسانه های دیگر، برخی از ساکنان ونیز پنجشنبه گذشته به این سیاست جدید اعتراض کردند و حتی برخی از آنها با پلیس ضدشورش ایتالیا درگیر شدند.
این شهر تالابی تقریباً 50 هزار نفر جمعیت دارد، در حالی که چند نسل پیش جمعیت آن چندین برابر بود و حالا در شلوغ ترین روزهایش، می تواند تقریباً به اندازه ساکنانش گردشگر جذب کند.
ونیز به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو شناخته می شود و سالانه پذیرای بیش از 5 میلیون گردشگر است.
پایان خبر تیکا
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!"، کلیک کنید.