به گزارش خبرنگار تیکا، سردار سیاوش مسلمی عصر جمعه در گفت وگو با خبرنگاران به تبیین جایگاه دانش و پژوهش در ساختار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اهمیت آن در گام دوم انقلاب پرداخت.
وی با اشاره به ضرورت تقویت زیرساختهای علمی و پژوهشی بهعنوان شالوده اقتدار و پیشرفت کشور، تأکید کرد که دستیابی به راهحلهای پایدار برای چالشهای کلان نظام جمهوری اسلامی یکی از اهداف بنیادین سپاه در عرصه پژوهش است.
سردار مسلمی با تاکید بر الگوی پاسداری از انقلاب اسلامی بر اساس اندیشههای امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد که ارتقای ظرفیت علمی و پرورش پژوهشگران متعهد و متخصص، زمینهساز تحقق آرمانهای والای انقلاب و دستیابی به تمدن نوین اسلامی خواهد بود.
وی اقتدار علمی را زیربنای پیشرفت در تمامی حوزهها، از جمله فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی دانست و اظهار داشت که پژوهشگران باید بهعنوان بنبستشکنان علمی، با ارائه راهحلهای نوآورانه، مسیر خودکفایی و پیشرفت را هموار سازند.
سردار مسلمی این نوع قدرت را پایدارترین و عمیقترین نوع اقتدار دانست که میتواند بنیان تحولات بنیادین را فراهم کند.
وی همچنین بر اهمیت ارتقای سطح دانش و توانمندیهای علمی پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرده و آن را عاملی کلیدی در پیشبرد اهداف نظام و تحقق تمدن اسلامی دانست.
فرمانده سپاه کربلا در ادامه به مأموریتها و اهداف معاونت دانش و پژوهش سپاه اشاره کرد و تصریح کرد که این معاونت در سال ۱۳۸۹ و در پاسخ به فرمان جهاد علمی رهبر معظم انقلاب تأسیس شد. از همان ابتدا، گسترش فضای علمی و پژوهشی و حرکت به سمت مرجعیت علمی و خودکفایی، در اولویت فعالیتهای این معاونت قرار گرفته است.
وی مأموریتهای کلیدی این بخش را شامل ثبت و تحلیل تجربیات فرماندهان و نخبگان، توسعه شبکههای اندیشهورزی، گسترش پژوهشهای کاربردی، تبادل دانش با مراکز علمی و دانشگاهی، و سطحبندی علمی نیروها بر اساس معیارهای مشخص عنوان کرد.
سردار مسلمی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات و دستاوردهای سپاه کربلا در حوزه دانش و پژوهش اشاره کرد و از ثبت تجربیات فرماندهان، انجام پژوهشهای مرتبط با بسیج و سپاه، و برگزاری نشستهای علمی و تخصصی بهعنوان محورهای اصلی این اقدامات یاد کرد.
وی افزود که همکاری با مراکز علمی و دانشگاههای استان برای حل مسائل منطقهای نیز بخشی از برنامههای محوری سپاه کربلا بوده است. از جمله دستاوردهای مهم این تلاشها میتوان به تشکیل ۲۳ تیم اندیشهورزی و تولید طرحهای مؤثر در چهار سال اخیر اشاره کرد که مسابقات ورزشی رزمی علمداران ولایت از نمونه طرحهای است که در دل این تیمهای اندیشه ورز بیرون آمده که در حال حاضر همه ساله و به صورت کشوری برگزار میگردد.
در پایان، سردار مسلمی با اعلام خبر انتشار دو نشریه علمی توسط معاونت دانش و پژوهش سپاه، از تدوین و اجرای طرحهای دانشبنیان بهعنوان گامی بلند در مسیر تقویت قدرت نرم سپاه و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی یاد کرد و تأکید نمود که این اقدامات نقشی اساسی در تحقق چشمانداز تمدن نوین اسلامی ایفا خواهند کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تقویت زیرساختهای علمی شالوده اقتدار کشور است – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تقویت زیرساختهای علمی شالوده اقتدار کشور است – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.