به گزارش خبرگزاری تیکا، ششمین نشست کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران مجمع شهرداران کلانشهرها برگزار شد.
در این نشست دو روزه، علاوه بر بررسی آخرین یافتههای مدیریت بحران در ایران و جهان، نحوه تعامل، همافزایی و هماهنگی بیشتر کلانشهرها در چرخه مدیریت بحران مورد بررسی قرار گرفت.
در این همایش موضوعاتی همچون گزارش رؤسای کمیتههای پنجگانه، نحوه اجرای دستورالعمل استانهای معین و پیشتاز و مسئول در مدیریت بحران کلانشهر تهران، تحلیل و بررسی چالشها و مباحث پیشنهادی اعضای کمیسیون ،مدیریت خطر تجمعات انبوه ، لزوم پیاده سازی نظام مدیریت HSE درکلانشهرها، ارزیابی و مدیریت خطرحوادث و بحرانها و مدیریت ریسک شهری و موضوعات دیگر مربوط به کمیتههای تخصصی این کمیسیون بررسی و تحلیل شد.
علی نصیری رئیس سازمان در جمع اعضای کمیسیون به تشریح ساختار تخصصی سازمان، سامانهها و امکانات مورد استفاده در مرکز عملیات اضطراری پایتخت، مخاطرات شهر تهران و برنامههای سازمان برای مقابله با این مخاطرات پرداخت.
تشریح نحوه فعالیت سامانه هشدار سریع زلزله و سامانه تخمین سیل، اقدامات اجرایی برای رفع خطر در خصوص گودهای شهر تهران ، تشریح فعالیتهای انجام گرفته در قالب راهاندازی قرارگاه ایمنی کالبدی، تشریح فعالیتهای انجام گرفته در حوزه آمادگی و عملیات، نحوه فعالسازی EOC و استقرار میدانی در تجمعات انبوه، بازطراحی مأموریتها و ساختار خانههای دوام مستقر در سرای محلات، پدافند غیرعامل، تشکیل و راهاندازی جلسات هیأت اندیشهورز و کمیتههای تخصصی ۱۵ گانه و طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران بخشی از موضوعاتی بود که در نشست مشترک با اعضای کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
توسعهای که مبتنی بر ریسک نباشد، پایدار نیست
در روز دوم این نشست، حمیدرضا خانکه عضو هیأت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به بررسی موضوع ارزیابی و مدیریت خطر حوادث پرداخت.
وی با اشاره به این نکته که ریسک نتیجه یک اتفاق بد در محیطی آسیبپذیر است به بررسی نگاههای مختلف به مخاطرات پرداخت و تأثیر هر کدام را به صورت جداگانه تحلیل کرد و یادآور شد: اگر جامعهای بتواند اورژانسهای روزانهاش را مدیریت کند، میتواند بحرانهای بزرگ را هم خوب مدیریت کند.
وی در ادامه گفت: تا سال ۲۰۳۰، بحرانهای طبیعی جهانی ۴۰ درصد افزایش پیدا میکنند که بیشتر مرتبط با تغییرات اقلیم است.
وی افزود: توسعهای که مبتنی بر ریسک نباشد، پایدار نیست. این موضوع مهم است و هر طرح توسعهای باید پیوست ریسک داشته باشد. شما نیاز دارید در این زمینه دانشگاهها را درگیر کنید و دانشگاه هویت تزئینی نداشته باشد.
خانکه در ادامه خاطرنشان کرد: در تمامی نشستهای بینالمللی میگویند باید تابآوری خود را افرایش دهیم، این در حالیست که نباید خود را به تابآوری محدود کنیم. باید به ارتقا فکر کرد و صرفاً در تله تابآوری نیفتیم. نکته دیگر این است که درک خطر را افزایش دهیم.
وی در پایان گفت: مزمن شدن بحرانها زمانی اتفاق میافتد که زیرساختها ضعیفاند و اجازه نمیدهند به حالت عادی برگردیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آخرین یافتههای مدیریت بحران در ایران و جهان بررسی شد – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آخرین یافتههای مدیریت بحران در ایران و جهان بررسی شد – خبرگزاری تیکا | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.