کدام عافیت را در شب قدر از خداوند طلب کنیم

یادداشت؛

کدام عافیت را در شب قدر از خداوند طلب کنیم

در منابع روایی ما آمده است که کسی از پیامبر اکرم (ص) سوال کرد اگر شب قدر را درک کردم چه چیزی از خداوند طلب کنم، نبی مکرم اسلام(ص) فرمود از خداوند عافیت بطلبید، اما لازم است ببینیم عافیت براساس منابع اسلامی دقیقاً به چه معناست.

خبرگزاری علم و فناوری تیکا؛ در منابع روایی ما آمده است که کسی از پیامبر اکرم (ص) سوال کرد اگر شب قدر را درک کردم چه چیزی از خداوند طلب کنم، پیامبر فرمود از خداوند عافیت بطلبید، اما لازم است ببینیم عافیت براساس منابع اسلامی دقیقاً به چه معناست.

یکی از جاهایی که مفهوم عافیت به تفصیل در آن بیان شده، دعای بیست و سوم صحیفه سجادیه است. در آنجا تعبیر شده عافیه کافیه، شافیه عالیه نامیه… یعنی خداوندا از تو عافیتی می طلبم کفایت کننده، شفابخش، والا و بالنده، عافیتی که علاوه بر جسم من، دنیا و آخرت مرا تأمین کند. از این حدیث ارزشمند معلوم می شود عافیت درجات و مراتب فراوان دارد.

در خطبه 99 نهج البلاغه نیز امام امیرالمومنین علی علیه السلام اینگونه تعبیر می کنند که «نساله المعافاه فی الادیان کما نساله المعافاه فی الابدان.» در این حدیث مهم امیرالمومنین عافیت در دین و اعتقاد را قبل از عافیت در جسم و بدن مطرح می کنند و این نشان از وسعت مفهوم عافیت در منابع دینی دارد.

در برخی از روایات نیز تصریح شده بر عافیت دنیا و آخرت. معلوم است که عافیت وقتی در مورد آخرت به کار می رود مفهومی می یابد بسیار وسیع تر از صرف سلامت دنیوی.

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیان مفهوم عافیت می فرمایند که عافیت در روایات به معنای عافیت در اعتقاد و عمل و محفوظ ماندن از وساوس شیطانی و نفسانی است. ایشان تاکید می کنند انسان در میدان جنگ هم باید از پروردگار طلب عافیت کند، یعنی از او بخواهد که دچار شک، ترس و تزلزل نشود.

از پیامبر عظیم الشان اسلام در جای دیگر اینگونه تعبیر شده که «اسیلک تمام العافیه، تمام العافیه، الفوز بالجنه و النجاه من النار.» یعنی عافیت کامل و تمام، عبارت است از رستگاری و رسیدن به بهشت و نجات از آتش یعنی همان دعایی که امیرالمومنین علیه السلام در نامه 53 نهج البلاغه برای خود از خداوند خواستند و عرض کردند خداوندا از تو می خواهم که عاقبت من را ختم به شهادت و سعادت بگردانی.

امروز با تحقق نظام ولایت فقیه در جامعه ما که استمرار ولایت انبیاء است یکی از مهم ترین مصادیق عافیت عبارت است از پای کار ولایت ماندن و در مسیر ولایت حرکت کردن و تحت تأثیر شایبه هایی که خناسان ایجاد می کنند قرار نگرفتن، یعنی همان چیزی که سردار بزرگ اسلام شهید سلیمانی فرمود. حاج قاسم می گفت که والله والله والله از مهم ترین شیون عاقبت به خیری، رابطه قلبی، دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد.

امروز متاسفانه گاهی مشاهده می کنیم که کسانی از قطار انقلاب پیاده می شوند. این ریزش هایی که گاهی مشاهده می شود از مصادیق انحراف از مسیر عافیت است.

از سوی دیگر رویش هایی که مشاهده می شود و می بینیم کسانی به انقلاب گرایش پیدا می کنند از مصادیق عاقبت به خیریست که در روایات اسلامی مورد تأکید قرار گرفته است.

در این شبهای با عظمت قدر از خداوند می خواهیم عافیت کامل به ما عنایت کند و عاقبت ما را ختم بخیر بگرداند ان شاءالله.

مجتبی جعفری مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کدام عافیت را در شب قدر از خداوند طلب کنیم" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کدام عافیت را در شب قدر از خداوند طلب کنیم"، کلیک کنید.