دکتر شهاب الدین سروری با اشاره به اینکه مصرف سیگار و مواد مخدر استنشاقی در مردان بیشتر است طبیعتا بیماریهای مرتبط با این موضوعات نیز در مردان بیشتر مشهود است، خاطر نشان کرد: بیماری مزمن ریوی بیشتر در مردانی مشاهده میشود که تماس مستمر با سیگار دارند و از سرفه و دفع خلط شکایت میکنند.
وی بیان کرد: با توجه به مسائل مختلف فرهنگی و اجتماعی معمولا مراجعه مردان به مراکز درمانی و ویزیت پزشکان با تاخیر روبرو میشود، این در حالی است که هر چقدر در مراحل ابتدایی بیماری به مرکز درمانی مراجعه کنند قطعا میتوان درمان موثری انجام داد.
دکتر سروری با اشاره به اینکه برای این بیماران معمولا توصیه به قطع مصرف سیگار میشود، ابراز کرد: در حال حاضر غربالگری برای بیماران سیگاری برای شناخت سریع سرطانها انجام میشود تا بیماری در مراحل اولیه تحت درمان قرار گیرد.
وی تاکید کرد:غربالگری به افراد با سنین بالای ۵۵ سال که مصرف مزمن سیگار به تعداد قابل توجهی دارند، کمک میکند تا سرطان ریه در مراحل اولیه شناسایی شود و درمان موثرتر با هزینه کمتر انجام شود.
دکتر سروری با اشاره به اینکه مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی و شیوع بیماری قلبی و ریوی باعث میشود تا زمینه ابتلا به عفونت ریوی نیز افزایش یابد، تصریح کرد:عفونت ریوی با علائمی مانند تب، سرفه، مختصری تنگی نفس نمایان میشود که با تصویر برداری تشخیص داده میشود و اکثر موارد با درمان سرپایی بیماری مرتفع میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در بیماران مسن، عفونت ریوی عموما خود را با علایمی مانند تب و دفع ترشحات چرکی نشان نمیدهد بلکه تغییر در خلق و سطح هوشیاری و افت فشار خون در این بیماران مشاهده میشود، ابراز کرد: کنترل ریز فاکتور های جانبی مانند کنترل بیماری زمینهای قلبی وریوی و کاهش مصرف دخانیات تاثیر بسزایی در عدم ابتلا به عفونتهای ریوی دارد.
وی ادامه داد: بین ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد فرد سیگاری در دنیا وجود داردکه جمعیت قابل توجهی است علاوه براین معاشرت با فرد سیگاری برای اطرافیان نیز خطراتی را به همراه دارد از همین رو توصیه به ترک مصرف سیگار میشود.
دکتر سروری عنوان کرد: علاوه بر مصرف سیگار، تماس هاس شغلی کار در معادن وصنایع مختلف، تماس با الایندههای محیطی موجب آسیب مزمن ریوی میشود از همین رو توصیه اکید به مصرف ماسک حفاظتی برای این افراد میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: زمان مراجعه بیماران ریوی به پزشک حائز اهمیت است تا تشخیص و درمان به خوبی انجام شود ازهمین رو تاکید میشود تا در اسرع وقت برای غربالگری و درمان به مراکز درمانی مراجعه کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مردان بیشتر دچار بیماری ریوی میشوند یا زنان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مردان بیشتر دچار بیماری ریوی میشوند یا زنان"، کلیک کنید.