رییس اتحادیه مرغداران میهن با تاکید بر اینکه عامل پیشرفت در دولت سیزدهم اعتماد به بخش خصوصی بود، اظهار کرد: دولت جدید نیز برای تداوم شرایط فعلی و پویایی در تولید و صادرات باید به بخش خصوصی اعتماد کند.
به گزارش تیکا، یکی از مهم ترین مسایل مطرح شده طی سالیان اخیر انحصار واردات نهاده های دامی به کشور است که برخی معتقدند تنها در انحصار تعداد محدودی از شرکت ها است و به صورت سلیقه ای واگذار می شود و همین موضوع مشکلات بسیاری را در بازار دام و طیور ایجاد می کند، اما به گفته فعالان این حوزه، هیچ انحصاری در واردات وجود ندارد و همین امر در بازار مرغ و تخم مرغ مشهود است که به ثبات رسیده ایم به گونه ای که هیچ کشوری در دنیا توانایی رقابت با ایران را ندارد.
در دولت سیزدهم برای به ثبات رسیدن بازار تخم مرغ و مرغ، مردمی سازی اقتصاد با واگذاری به تشکل ها و بخش خصوصی صورت گرفت و اعتماد دولت به بخش خصوصی موجب شد که در بازار به ثبات نسبی برسیم؛ در واقع در راستای اعتماد دولت به بخش خصوصی، مقامات عالی وزارت جهاد کشاورزی توانستند با بخش خصوصی ملاقات و سپس مشکلات خود را مطرح کنند. مداخله دقیق و اثرگذار شرکت های دولتی در بازار نیز جزو موارد دیگری است که موجب شد تا سوداگری و سوء استفاده های برخی از افرادی که مستعد ایجاد التهاب در بازار بودند کنترل و تامین نهاده به خوبی انجام شود.
بخش خصوصی بازوی اصلی واردات نهاده
طی سالیان گذشته واردات نهاده غالبا توسط بخش خصوصی انجام می شد. دولت نیز در تنظیم بازار و واردات نهاده مداخله داشت اما طی دو سال گذشته تفاوت مداخله در بخش بازرگانی با سالیان گذشته، فهم دقیق بازار و بازرگانی است به این معنا که شما می دانید برای تامین نیازهای یک بازار باید چه اقداماتی انجام شود و درآینده چه چالش هایی ممکن است وجود داشته باشد و به نوعی می توانید شرایط را پیش بینی کنید.
تبدیل ایران از کشور واردکننده به صادرکننده
ما از سال 1398 تا 1400 واردکننده تخم مرغ بودیم، در ابتدای دولت جدید، وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی(ساداتی نژاد) طی روز اول فعالیت دستور دادند که تخم مرغ وضعیت بحرانی دارد و باید هر طور شده با واردات وضعیت را از شرایط بحرانی خارج کنیم و بعد روی تولید برنامه ریزی کردند. در سال 1401 ما حدود 54 هزار تن تخم مرغ صادر کردیم و از یک کشور واردکننده به یک کشور صادرکننده تبدیل شدیم. در سال 1402 نیز 54 هزار تن را به 137 هزارتن افزایش دادیم که این رقم بسیار بالایی است و ترکیه که در میان کشورهای همسایه رقیب ایران محسوب می شد، حالا یک پله از ایران عقب مانده چرا که در دنیا به لحاظ ساختاری، چیزی مشابه واحدهای مدرن تولید تخم مرغ ایران وجود ندارد.
لزوم برون سپاری وظایف به بخش خصوصی برای تدام تولید و صادرات در دولت جدید
حمیدرضاکاشانی- رییس اتحادیه مرغداران میهن – در گفت وگو با تیکا، درباره اینکه باید چه اقداماتی انجام شود تا روند تولید و صادرات تخم مرغ در دولت جدید نیز همچون دولت سیزدهم تداوم داشته باشد، اظهار کرد: دولت جدید نیز باید همچون دولت سیزدهم امور را به بخش خصوصی، بخش های مربوطه و متولیان صنعت در بخش خصوصی واگذار و برون سپاری کند و خود نظارت و هدایت گری داشته باشد.
وی افزود: اینکه تولیدکنندگان می خواهند که صنعت خود را داشته باشند تا تولیدات خود را افزایش دهند باید مرتفع شود. باید مسیر مشخصی برای آن ها جهت مراجعات و امضاهای طلایی و حضور در وزارت خانه ها مشخص کنند، قطعا با این مشخص کردن مسیر و برون سپاری وظایف به بخش خصوصی امور با سرعت بیشتر و چابک تر پیش می رود.
کاشانی با تاکید بر اینکه برای تداوم این شرایط باید مسیری که از ابتدای دولت سیزدهم وزیر سابق (ساداتی نژاد) در پیش گرفت ادامه دار باشد گفت: اگر دولت جدید نیز به بخش خصوصی، صنایع و تشکل ها اعتماد داشته باشد به تولید حداکثری، چابکی و به روز بودن می رسیم. اگر فعالین اقتصادی به این اطمینان برسند که تمام امور در دست خودشان است و می توانند زیر سایه نظارت دولت کار کنند می توانند موفقیت های بیشتری را برای کشور ایجاد کنند.
پایان خبر تیکا
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم اعتماد به بخش خصوصی در دولت جدید برای تولید و واردات نهاده" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم اعتماد به بخش خصوصی در دولت جدید برای تولید و واردات نهاده"، کلیک کنید.